Bron: HB Visuals

Noordwijk – Als het aan de Stichting Duinbehoud ligt, wordt de fietsbrug geschrapt uit het herinrichtingsplan voor de Langevelderslag.

In een brief aan de gemeenteraad melden zij dat de geplande fietsbrug te massaal is en daardoor een forse aantasting van natuur en landschap. Bovendien is Duinbehoud van mening dat de fietsbrug voor doorgaand fietsverkeer een forse belemmering is. De organisatie ziet meer in het aanbrengen van -veel goedkopere- verkeersdrempels en een zebrapad.

Ook is Duinbehoud niet blij met de massaliteit van het verharde oppervlak, zoals een wandelpad dat soms zo breed is als de autoweg. Voorgesteld wordt de wandelpaden te beperken tot wat functioneel is voor een wandelverbinding tussen parkeerplaats en strandopgang.  

13 REACTIES

 1. Juiste benadering van Duinbehoud. Kies voor goedkopere oplossing! Hardgrondig mee eens! Op het gemeentehuis denken ze alleen maar in groot geld uitgeven kijk naar het atrium in het gemeente huis! Foei ga je als college schamen en biedt jullie excuses aan aan de “gewone bevolking”! Draai die plannen terug. We komen straks, ik meen 2026, 2’6 miljoen te kort!!!!! P.s ook extra betalen voor lachgascontainers verwerken? Wat een lachertje .Geen euro!! Zoek eens uit wie dit zijn en niet direct de gewone man weer belasten met hogere afvalstoffenheffing

  • Altijd maar zeuren. Die gewone bevolking is er de oorzaak van dat het politiek zo’n zooitje is in Noordwijk Wees blij dat er af en toe nog iets v d grond komt.

  • Die “gewone bevolking” is er de oorzaak van dat het politiek zo’n zooitje is in Noordwijk Wees blij dat er af en toe nog iets v d grond komt.

 2. Die fietsbrug , maar dan op een andere plek , is juist wat het plan aantrekkelijk maakt. Gezeur van die stichting, en er blijft meer dan genoeg duin over. …..
  Verder moet er wat gebeuren. De weg is aangepakt inclusief fiets oversteek aan de voet vh duin. Nu de rest

  • Verklaar u nader meneer Wim n.a.v uw stelling: ” Die gewone bevolking” is er de oorzaak van dat het een politiek zooitje is in Noordwijk. Ik ben benieuwd welke argumenten u hier voor heeft.

 3. De echte ontwikkeling in langeveld de totale wat nodig is voor een compleet leisure enclave.
  Is bij de bouw in de sixtees opgehouden door elitaire angsten die binnen hun raamwerk beslissingen nemen.
  Klein gedeelte is maar gesticht en uit exploitatie optiek is het nooit tot grote resultaten kunnen komen.
  Door lage prijzen voorzieningen en diensten is er veel teloor gegaan,een ontwikkelaar deed zijn best om er nog een hotspot van te maken.
  Het strand gebeuren is er ook niet ontwikkeld.
  In Zeeland worden complete pakket aan behoefte ontwikkeld die altijd vol zitten.
  Noordwijk had altijd angsten om badplaats te zijn en greep met grandeur en mondain,spreuken uit bourgois periode de kruimels en chaos.
  Het dorp verdiend beter en meer wijsheid.

 4. Zoveel geld uitgeven voor 3 maande in het jaar dat er mense komen in de winter zie je er niemand . En over gewone mensen gesproken die zijn allang afgehaakt van dat zootje aan de voorstraat ze weten daar niet wat er onder de gewonemensen leeft . Mnr W Wim H dus jij voelt je meer dan de gewonen man .

 5. Watvoor idioten verzinnen zoiets een fietsbrug te zot voor woorden er zijn toch andere mogelijkheden om een veilige oversteekplaats te maken voor voetgangers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in