Bo biedt media-workshops aan voor jongeren. Deelnemers maken kennis met de media, maar ook met informatie verzamelen, nieuwsberichten opstellen en voorlezen – en maken zélf hun eigen uitzendingen.
Die vervolgens wereldwijd te beluisteren zijn.
Uiteraard onder deskundige begeleiding, in een professionele (radio)studio en met heldere leerdoelen. Daarbij staat de overdracht van kennis en vaardigheden voorop, maar zijn tegelijk belangrijke aspecten als samenwerken in de groep, elkaar rollen gunnen, inspiratie én talent ontdekken beeldbepalend.

Voor wie?

Wij hebben speciale workshops voor het primair onderwijs (basisscholen, groepen 7 en 8) en voortgezet onderwijs (middelbare scholen, klassen  1 en 2). Deze zijn opgezet in samenwerking met onderwijsdeskundigen. Ze zijn er voor scholen in Noordwijk, Teylingen, Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout.

Door wie?

Onze mediaworkshops zijn een productie van Meerdoc, de dedicated partner van Bo voor educatieve activiteiten rond en met het station in relatie tot derden. In iedere workshop is de bijdrage van vrijwilligers van Bo bovendien onmiskenbaar.
Meerdoc is het samenwerkingsverband van Pattiruhu Consultancy in Hoofddorp en Van Uchelen Creative Communications in Haarlem. Moreen Pattiruhu en Bram van Uchelen zijn beiden voormalig medewerkers van zowel landelijke als lokale omroepen. Mediaprofessionals in hart en nieren, met veel ervaring, know-how en passie voor radio, TV, communicatie, pers en nieuwe media.
Wij werken als Bo graag en goed met hen samen, want Meerdoc verbindt mensen, media en maatschappij.
In Haarlemmermeer draaien de workshops van Meerdoc sinds 2016. Er al zijn meer dan 1.000 deelnemende leerlingen van tientallen scholen ontvangen. Kortom: bewezen succesvol in de praktijk!

      BESCHIKBARE WORKSHOPS      

Populaire workshop in twee delen. Deel 1: Journalist in de klas. Ervaren journalist vertelt in de klas over nieuws maken, media-ervaringen en bereidt het praktijkdeel voor. Deel 2: de groep bezoekt de studio’s en maakt onder begeleiding, samen met een radio-technicus, een zelfgepresenteerde uitzending met jingles, bumpers en muziek.

• Tijdsduur: 2 x 1½ uur. Klas en studio. Bij voorkeur 22 (en maximaal 30) deelnemers per groep.

Dynamische workshop rond echt nieuws, nepnieuws en cyberpesten. En het ver­band daartussen. Wordt gegeven door ervaren journalisten, mediamensen en bij nieuws betrokken vrijwilligers van Bo.
De leerlingen werken toe naar een opname van zelf geschreven en ingesproken nieuwsberichten en leren kritisch te zijn op wat ze om zich heen via (social) media zien, horen en… doen.

  • Tijdsduur: 1½ uur. Studio. Maximaal 25 deelnemers per groep.

Hoe kunt u mediaworkshops boeken?

Scholen PO en VO kunnen de mediaworkshops boeken door contact op te nemen via [email protected] (of bel: 071 36 148 58) Individueel boeken is helaas niet mogelijk, alleen per groep (basisschool) of klas (middelbare school). Voor instellingen, organisaties en bedrijven zijn maatwerk-workshops mogelijk.