Noordwijk – Een kijkje achter de schermen bij Theater De Muze om nieuwe technici te enthousiasmeren voor het vak. Ook het Noordwijkse theater kampt namelijk met een tekort aan technische werknemers. Tijdens de Open Podiumtechniekdag zaterdag, een landelijk georganiseerde dag, kon iedereen de hele dag binnenlopen bij Theater De Muze.

Het tekort in de branche is volgens Sjaak van de Noort, technicus van het eerste uur bij De Muze, voornamelijk ontstaan na de coronacrisis. ‘Heel veel zzp’ers zijn ander werk gaan doen. Die zijn bijvoorbeeld van 9 tot 5 gaan werken in de ict. Er zijn er wel een paar die terugkomen, maar dat zijn er niet genoeg.’ De hoeveelheid mensen die het Noordwijkse theater tekort komt verschilt per voorstelling, vooral de grootte van de uitvoering speelt daarin een belangrijke rol. ‘Als je dan donderdag, vrijdag, zaterdag en zondagmiddag een show hebt en er zijn maar vier mensen beschikbaar, dan wordt het lastig’, meent Sjaak. 

Ondanks de tekorten blijft hij het vak toch leuk vinden en hoopt hij anderen te kunnen inspireren om ook een kijkje te nemen binnen zijn vakgebied. ‘Omgaan met mensen en techniek en elke dag is anders. Dat is wat dit vak zo mooi maakt’, vertelt de technicus.

Luister hier verder naar het audio-interview met Sjaak:

2 REACTIES

  1. Dan moet je de directeur even minder loon betalen dan kan je mensen aannemen .En vrijwiligers zijn er over een paar jaar niet meer zeker als je tot je 67 jaar moet werken .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in