
Noordwijkerhout – Eén belangrijke ontsluitingsweg voor gemotoriseerd verkeer in de nieuwbouwwijk Landgoed in den Houte is voldoende: de uitgang op de Langevelderweg. Die biedt via de Zanderij een snelle toegang tot de N206. Dat antwoorden B&W van Noordwijk op vragen hierover van het CDA. Die partij pleit voor het behouden van de tweede uitgang via de Anemoonweg. Volgens B&W blijft die uitgang wel gehandhaafd als calamiteitenuitgang.
Op de vraag van het CDA of één toegangsweg voor een wijk met ruim 700 woningen wel veilig is, melden B&W dat hiervoor is gekozen om te voorkomen dat extra uitgangen zouden leiden tot meer autoverkeer op de Victoriberg. Er zijn in totaal drie in- en uitgangen voor gemotoriseerd verkeer, maar de grote meerderheid zal gebruik maken van de uitgang via de Bavolaan/Langevelderweg.
Onderzoek naar het verkeer op de nu beschikbare uitgangen is niet gedaan. Dat heeft geen zin, omdat de wijk nog niet helemaal is afgebouwd, aldus B&W.
Onderzoek naar het verkeer is volgens B&W nog niet gedaan maar er ligt wel al een plan om de mini-rotonde Zanderij-Langevelderweg voor €200.000 te verbouwen waar het verkeer uit In den Houte voorrang moet verlenen op de nieuw aan te leggen kruising.
Lijkt mij dat er meer verkeer uit In den Houte gaat komen als uit het Langeveld…
Een tweede uitgang is 100% noodzaak.
Maak dan een tweede uitgang voor het oude hoofdgebouw naar de De Poelslaan, of uitgang victoriberg behouden en daar een rotonde maken.
Kan de politiek niet in oplossingen denken?
Wellicht is het handig om de bewoners zelf mee te laten praten en de te laten stemmen hierover.
Wij wonen inmiddels bijna 3 jaar in deze wijk en maken dagelijks gebruik van de uitgang bij de Victorieberg.
We rijden vrijwel nooit via de andere uitgang.
Het voelt ook onveilig als er maar 1 uitgang is, naast dat het heel erg onpraktisch is.
Als je het dorp even snel in wilt, dan moet je dus helemaal omrijden.
Het slaat echt werkelijk nergens op, hoe verzin je dit als gemeente.
Bij nieuwbouwwijken geldt de eis van minimaal twee toegangswegen. Deze eis wordt door het Bouwbesluit en de gemeente vaak opgelegd en is zowel bedoeld om de wijk voldoende levendig te houden als de bereikbaarheid voor hulpdiensten te garanderen