Lisse/Noordwijkerhout – Kees Jansen, een gedreven bollenboer uit Noordwijkerhout die op zijn vijftiende naar Amerika verhuisde, heeft in New Jersey een stukje Nederland gecreëerd. In 2018 richtte de Noordwijkerhouter de Holland Ridge Farm op. Wat begon als een leuk project voor zijn pensioen, groeide uit tot een onverwacht succes. De boerderij trekt tegenwoordig honderden tot duizenden bezoekers aan.

Het verhaal van Kees begon al in 1969, toen hij op slechts vijftienjarige leeftijd zijn eigen kassen opzette. Vanuit deze bescheiden start bouwde hij zijn agrarische onderneming gestaag uit tot de bloeiende Holland Ridge Farm die het vandaag de dag is.

Op de boerderij is een grote pluktuin ontwikkeld die twee keer per jaar open is. Het kleine stukje Nederland op Amerikaanse bodem is enorm populair onder de Amerikanen. Vanwege dit grote succes hebben ze besloten niet alleen bezoekers naar de Holland Ridge Farm te trekken, maar ook Amerikanen naar het echte Nederland.

Het team van Holland Ridge Farm is deze week alle bezienswaardigheden in Nederland aan het bezoeken. Het doel is om de rijke cultuur en prachtige landschappen van Nederland aan een breder publiek te presenteren. De Holland Ridge Farm wil op deze manier een brug slaan tussen twee werelden en mensen de mogelijkheid bieden om de charme van Nederland zelf te ervaren.

3 REACTIES

  1. Ik heb in 2017 de eerste opzet gemaakt voor het seizoen 2018. Was toen ontwerper op Keukenhof, zodoende kwamen ze bij mij terecht. Vind het nog steeds leuk dat het elk jaar weer terugkeert. Want wij moeten de bloembollen blijven promoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in