Foto: Richard van Egmond

Noordwijk – Maria Montessori heeft 110 jaar geleden, in 1914, Nederland voor het eerst bezocht. Vanwege dit jubileum worden er in Noordwijk diverse activiteiten georganiseerd.

Zo zijn er op initiatief van een vrijwilligerscomité, bestaande uit Marjolijn van der Jagt, Henriette Kors en Martine Lammerts, 1.500 tulpenbollen geplant op opvallende locaties door de gemeente. Wethouder Theo Alkemade is woensdag langs geweest bij de bloeiende ‘Maria Montessori’ tulp, bij de ingang van de RK begraafplaats waar Maria Montessori is begraven. De tulp, met rode bloembladen en een witte rand, symboliseert Montessori’s nalatenschap.

Maria Montessori was een Italiaanse arts en pedagoog die vooral bekend staat om haar baanbrekende werk op het gebied van onderwijs. Ze ontwikkelde het Montessori-onderwijssysteem, dat gebaseerd is op haar observaties van hoe kinderen natuurlijk leren.

1 REACTIE

  1. Al die verschillende onderwijs waar je uit kan kiezen maak er een openbaar onderwijs van je ziet door de bomen het bos niet meer .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in