Voorhout/Sassenheim – Op het plan van Flexwonen.nl om 100 woningen voor arbeidsmigranten te bouwen aan de Van den Berch van Heemstedeweg 45 in Voorhout is een eerste bezwaar binnengekomen. Dit nog voor de geplande informatiebijeenkomst op 13 juni.

De briefschrijver meldt in het direct aangrenzende deel van Sassenheim een koopwoning te hebben en is bang voor waardevermindering als vlakbij arbeidsmigranten worden gehuisvest. Volgens de bezwaarmaker past zo’n opvang niet in een kindvriendelijke buurt met speeltuin, waar kinderen veilig buiten moeten kunnen spelen. Ook meent de schrijver dat containerbouw niet past in de naastliggende Oranjebuurt, zeker niet als het zou gaan om hoogbouw.  

De bezwaarmaker pleit er bij de gemeente Teylingen voor dat arbeidsmigranten worden gehuisvest in de omgeving van waar ze werken. Ook valt te denken aan een industrieterrein of een locatie langs een snelweg, aldus de briefschrijver. 

12 REACTIES

 1. Ook wij gaan bezwaar maken, tegen beter weten in. De gemeente heeft schijt aan de burgers en alles moet wijken voor de buitenlanders !

 2. Wel de lusten niet de lasten. De reacties hierboven vertellen precies wat er mis is met Nederland. Laat ze lekker langs de snelweg wonen of in elk geval uit het zicht. Zonder arbeidsmigratie loopt de helft van onze economie leeg en moeten we zelf weer echt werk gaan doen. Nederland is het nieuwe Koeweit geworden en we hebben het niet eens door

 3. Schandalig hoe jullie allemaal denken. Deze mensen komen werk doen wat wij niet willen of niet meer kunnen en maar ondankbaar wezen.
  En dan heb ik nog niet eens over hoe schandalig we mensen behandelen die op de vlucht zijn.

  Ik hoop tegen de tijd dat jullie in een situatie zitten dat je moet vluchten landen en hun bewoners ons beter behandelen dan dat wij nu doen.

  • Schandalig is om een buurt en speeltuin op te zadelen met honderden overlast gevende buitenlanders ! Ga er zelf lekker naast wonen met je linkse geweten. 90% wat hier komt is niet eens op de vlucht, die komen enkel profiteren.

 4. dit zijn arbeidsmigranten die werkr even en vragen daarna een uitkerinh aan, statushouders gaan/ mogen niet werken en krijgen dirrkt een uitkering! Laten we ons druk maken om onze eigen kinderen en de iedentiteit van dit land wat ooit nederland was.

 5. Volgens mij worden de arbeidsmigranten normaal betaald en is hun behuizing, zie de woningen van de Poolse werknemers aan de Schippersvaartweg Noordwijkerhout best redelijk. Die geven volgens mij daar geen overlast. Ook de recente behuizing aan de Schippersvaartweg voor de oorlogsvluchtelingen uit de Oekraine, uit het oude Zilveren Kruis gebouw in Noordwijk, ziet er goed uit. In Koeweit worden arbeidsmigranten slecht behandeld. Dat is in Nederland veel beter gesteld. Verder moeten we niet alles door elkaar, en op 1 hoop gooien. Je hebt gelukzoekers, criminelen uit veilige landen, oorlogsvluchtelingen en arbeidsmigranten. Niet alle buitenlanders veroorzaken overlast, Kees van Tol.

 6. Oplossing.
  Die woonunits neerzetten bij de bedrijven die ze in dienst nemen.
  Dan heb je win/win. Arbeiders niet in de wijk en ze zijn lekker op tijd op hun werk!

 7. Deze mensen doen het werk wat de Nederlanders niet meer willen doen. Als we deze mensen niet meer hebben liggen de schappen in de supermarkt leeg. Willen we ook niet toch? Laten we blij zijn dat zij nog naar Nederland willen komen en ze zullen toch ergens moeten wonen. Flexwonen is een nette partij. Wezen kijken aan de Schippersvaartweg om een indruk te krijgen. De buurt heeft daar geen last. Er was een beheerder aanwezig voor vragen en toezicht. Laten we het in Nederland netjes regelen voor deze mensen zodat zij zich welkom voelen en niet het gevoel hebben weggestopt te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in