foto PB

Hillegom/Lisse/Teylingen – De allereerste Isolatie-infoweken vinden dit jaar in de maand mei plaats in de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Tijdens deze weken worden er infoavonden gehouden die inwoners aansporen om hun huis goed te isoleren. Hier wordt gratis advies gegeven over beschikbare subsidies en voordelige leningen door energiecoaches en andere deskundigen.

Het Regionaal Energieloket organiseert ook een gezamenlijke inkoopactie voor isolatie en glas om deze materialen goedkoper aan te schaffen. De gemeenten hebben een selectie gemaakt van goede en betrouwbare bedrijven die de isolatie uitvoeren tegen een goede prijs. Zo hoeven bewoners niet zelf een bedrijf te zoeken. Bekijk hier meer informatie over de inkoopactie voor de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen.

De gemeenten bezoeken tijdens de Isolatie-infoweken verschillende buurten voor verschillende activiteiten. Volgens de gemeenten hebben huiseigenaren hierover een brief ontvangen. Zo komt er een Isolatie-infocafé in de vorm van een koffiekar op 3 mei naar de Zeehelden- en Bloemenbuurt in Lisse, op 4 mei naar de wijken Rodes en De Knip in Voorhout en op 8 mei naar de Oranjebuurt in Hillegom.

Meer infoavonden over isolering vinden plaats op 13 tot en met 16 mei, waarbij vragen gesteld kunnen worden en persoonlijk advies wordt gegeven door energiecoaches. Aanmelden kan via Allemaal Duurzaam. Aan het einde van de maand worden er per gemeente weer Isolatie-infocafés gehouden: op 22 mei in het Paviljoen van het Julianapark in Hillegom, op 24 mei bij Speeltuin Marijke in Lisse en op 25 mei bij De Spelewey in Voorhout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in