Foto: Willem Krol

Hillegom – De bouw van 76 appartementen voor ouderen in Hillegom is donderdag begonnen. De eerste palen zijn geslagen door toekomstige bewoners, betrokken partijen en kinderen uit de buurt. In de nieuwe wijk Elzenhof worden twee appartementengebouwen gerealiseerd, Irishof en Hofstede. Deze complexen zijn speciaal ontworpen voor senioren die nog vitaal zijn en ouderen die wat meer zorg nodig hebben.

Het Irishof bestaat uit 35 appartementen voor actieve senioren. Deze woningen variëren in grootte van 63 tot 77 vierkante meter waarvan de huurprijs ongeveer 1.100 euro per maand bedraagt. Ze zijn bedoeld voor zelfstandig wonen en krijgen faciliteiten die passen bij actieve ouderen.

In Hofstede komen er 41 woonzorgappartementen van vergelijkbare grootte en prijs. Naast de huur betalen bewoners extra voor activiteiten en ontmoetingen. Deze appartementen zijn voor senioren die zorg nodig hebben. Zorgaanbieder HOZO verleent de benodigde zorg en ondersteuning en zorgt ook voor ontmoetingsruimte en activiteiten.

Foto: Willem Krol
Foto: Willem Krol
Foto: Willem Krol

1 REACTIE

  1. Ik schat zomaar in dat die 1100 euro ex servicekosten en elektra en water (staat ook gas, maar dat is er volgens mij niet😏) voor het kleinste aantal vierkante meters is? Wat moet het dan wel niet gaan kosten voor de grootste? Dan ook nog apart betalen voor een parkeerplek en hopen dat er niemand anders gaat staan?
    Wel fijn iets voor senioren, maar zelfs met, berekening huurtool, een inkomen van gemiddeld 3500 euro en eigen vermogen van 250.000K, kan je dit al niet eens betalen. Laat staan dat het nog zou kunnen als jaarlijks de huurprijzen omhoog mogen. Haha doorstromen van ouderen met dit soort huurprijzen (besef vest dat bouwen veel kost maar toch)?, dat wordt dan toch maar verbouwen, een traplift en een woning blijven bezetten waar een gezin kan wonen – of droog brood eten!. Sorry, wil wel, maar dat je niet kunt doorstromen daar kan ik niets aan doen! Tja weer wat kopen? Dat is helaas ook niet meer betaalbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in