Sassenheim – Burgemeester Carla Breuer van gemeente Teylingen en De Bollenjongens (van de gelijknamige serie op RTLZ) hebben de stekers woensdagochtend een hart onder de riem gestoken. Ze hingen een bloemhart op, gemaakt door leerlingen van de Andreasschool. Hiermee zijn de corsodagen gestart met als hoogtepunt het Bloemencorso van de Bollenstreek dat zaterdag door de regio trekt.

In de Sassenheimse Klinkenberghal zijn de eerste contouren van de praalwagens al te zien. Zo’n 1500 vrijwilligers zijn vanmorgen vroeg begonnen en werken de komende dagen aan de wagens voor het corso. Volgens enkele stekers zijn er opvallend minder hyacinten dan voorgaande jaren. Die zijn dit jaar al eerder uitgebloeid.

Het thema van Teylingen is dit jaar ‘Gemeente Teylingen groeit en bloeit’. Daarmee richt de gemeente de aandacht op de komst van de twee duurzame wijken Bloementuin in Sassenheim en Nieuw Boekhorst in Voorhout. Verder staan volgens de gemeente onderwerpen als toekomst, kracht, verbinding, natuur, geluk en vrijheid centraal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in