Bron: Liander

Noordwijk – Netbeheerder Liander heeft laten weten dat delen van het elektriciteitsnet in de regio Holland-Rijnland de maximale capaciteit hebben bereikt. Hieronder valt het elektriciteitsstation in Noordwijk aan de Losplaatsweg waardoor grootgebruikers van stroom de komende tijd geen aansluiting of uitbreiding daarvan kunnen aanvragen. Omdat het elektriciteitsstation in Leiderdorp ook vol zit, hebben delen van gemeente Teylingen hetzelfde probleem.

Door de groeiende economie, de digitalisering van de samenleving, het in recordtempo bouwen van huizen en het verduurzamen van de energievoorziening wordt de vraag naar elektriciteit steeds meer. Het gevolg hiervan is het sneller vol zitten van elektriciteitsstations in delen van Nederland. Dit maakt het bijna onmogelijk voor nieuwe bedrijven die zich willen vestigen in deze gebieden.

Liander is druk bezig om de capaciteit uit te breiden.

6 REACTIES

  1. Ondertussen komen er voor 2025 nog 38.000 woningen bij in deze regio. Zonder gasaansluiting, dus extra stroom. Voor het beeld: aantal woningen momenteel in Noordwijk is 13.000. Dus 3x Noordwijk komt eraan en dan ook nog allemaal overstappen op elektrische auto. En stroom-infrastructuur in deze regio ligt er nog het best voor van Nederland, dus lenen bij de buren lukt niet.

  2. als t nu al 10 plus jaar duurt om paar huisjes te bouwe gaat t echt niet gebeuren waar willen ze personeel vandaan toveren en de wegen en zo?

    al die woke People met hun elektrische auto’s haha hele gebieden worden kapot gemaakt om die grondstoffen voor accu’s te winnen.
    net zoals vegetariërs waardoor hele bossen worden gekapt om er soja plantages van te maken

    • De gekapte bossen hebben plaatsgemaakt voor soja plantages zodat o.a. de koeien eten hebben. Duurzamer is om minder/geen vlees te eten. De mens heeft veel minder soja nodig dan een koe!

  3. Stuur die koe maar lekker naar buiten die heeft echt geen soja nodig want vroeger zonder soja hadden we ook melk . Maar sinds alles geprivatiseerd is is alles naar de kloten geholpen geld waar mee ge investeerd moest worden is naar de aandeelhouders gegaan het is eene grote dieven bende in dit land .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in