Teylingen – VVD Teylingen roept het college van B & W op met regelgeving te komen om elektrisch laden van auto’s vanuit huis mogelijk te maken. Deze motie dient de partij samen met het CDA in. Wethouder Wietsma wil echter de mogelijkheden hiervan meer onderzoeken voordat ze met een plan komen. Er zijn volgens haar namelijk meerdere afwegingen te maken.

Het gaat dan bijvoorbeeld niet alleen om de kosten, maar ook over eventuele hinder voor voetgangers bij kabels over de stoep of dat bepaalde parkeerplekken worden geclaimd. Dit zou namelijk voor onenigheid in de wijk kunnen zorgen. De wethouder wil na de zomer een overzicht presenteren met alle voor- en nadelen.

De VVD vindt dit soort ‘onderzoeken’ van de gemeente doorgaans lang duren: “Dit kan toch stapsgewijs worden ingevoerd? Het kan niet zo zijn dat we hier over een jaar nog aan het debatteren zijn.” De partij is bang dat er straks een tekort ontstaat aan laadpalen als elektrische auto’s blijven toenemen.

De motie heeft steun gekregen van alle andere partijen, behalve van Forum voor Democratie.

4 REACTIES

  1. Gedoe over parkeerplaatsen is wel een goed punt om in de gaten te houden.
    Dit zag je nu al gebeuren bij de ‘proef’ met platte kabels in o.a. Noordwijk. (‘Proef’ tussen haakjes want iedereen wist natuurlijk vooraf al dat dit als een succes geboekt MOEST worden).

  2. Kan helemaal niet. Het zijn openbare parkeerplaatsen. Op deze manier ga je prive-parkeerplaatsen introduceren met alle gevolgen van dien. Moet handhaving iedere keer komen opdraven als er iemand anders op jouw ‘openbare’ parkeerplek staat? Veel succes!

  3. Goed van de VVD. Het is simpel: openbare parkeerplaatsen blijven openbaar. Maar een kabeltje over de stoep moet kunnen. Als dit netjes gebeurd, bv met een matje of ingeslepen stoeptegels dan kan dit veilig en netjes. Keep it simple. Geef inwoners hierin hun eigen verantwoordelijkheid.
    In de praktijk gebeurd dit al veel en heeft nog nooit tot de hierboven genoemde burenruzies geleid. Wat een onzin. Leef en laat leven. Het helpt overigens ook tegen de netcongestie en overproductie van energie.
    Prima plan VVD!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in