Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – De gemeente Noordwijk staat vanaf maandag tot en met vrijdag in het teken van de Week van de Veiligheid. Tijdens deze week wordt aandacht besteed aan de thema’s Weerbaarheid, Digitale Veiligheid en Ondermijning. Inwoners kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten om de gevaren van cybercriminaliteit en ondermijning zelf te ervaren.

Inwoners kunnen op donderdag tussen 09:00 en 17:00 deelnemen aan de Escaperoom Cybercrime op het parkeerterrein De Brink in Noordwijkerhout. Deze ervaring biedt inzicht in de complexiteit van digitale veiligheid met als boodschap: het is niet de vraag óf je wordt gehackt, maar wanneer.

In Noordwijk en De Zilk wordt donderdag het Cybercash spel gespeeld. Samen met een specialist worden de gevaren van ondermijning belicht. Het spel vindt plaats op het parkeerterrein van de Duinpan in De Zilk en op de hoek van de Schoolstraat en Hoofdstraat in Noordwijk.

Naast deze acties worden op elke dag actuele veiligheidsthema’s besproken, variërend van ondermijning tot digitale weerbaarheid en de effectiviteit van de Burgernet-App.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in