Archieffoto lachgascilinders (foto AEB)

Bollenstreek – Het VAB, het vuil- en afvoerbedrijf van de gemeenten in de Duin- en Bollenstreek, mag geen restafval meer aanbieden bij het afvalverwerkingsbedrijf AEB in Amsterdam. Daar wordt het restafval verbrand en vanwege ontploffingsgevaar moet dat 100% lachgascilindervrij zijn.

Het VAB filtert in Voorhout het afval met een camera op cilinders maar bij een steekproef van het AEB zijn lachgascilinders aangetroffen. Lachgascilinders moeten worden ingeleverd bij de milieustraat, maar dat gebeurt niet altijd. Om de afvoer van restafval te kunnen blijven garanderen moet het het VAB dit eerst elders in Amsterdam laten shredderen. Dat kost 45 euro per aangeleverde ton en 6 euro voor extra vervoerskosten.

Mogelijk kan een deel van dit bedrag worden verhaald bij AEB. Afhankelijk daarvan en op zoek naar een blijvende oplossing voor het probleem is een verhoging van de afvalstoffenheffing op termijn niet uit te sluiten. VAB zegt dit op tijd te zullen melden aan de gemeenten in de Duin- en Bollenstreek.  

 

6 REACTIES

  1. Weer enkele rotte appels die het voor iedereen verpesten.. begin met voorlichting op scholen, wat gebeurd er met welk afval en wat zijn de gevolgen en kosten van een afgekeurde partij.
    In deze maatschappij is mede door toedoen van de overheid een normvervaging ontstaan waar je niet meer bij betrokken wenst te zijn.
    Een gezamenlijk afvalbeheer is niet verplicht aan mee te doen. Je hebt er immers nooit voor getekend.
    Als iedereen gewoon de huisprullenbakken laat ophalen door de Meerlanden, je pasje inleveren en de afvalkosten in mindering laten brengen op je ozb rekening. En schaf zelf een rolcontainer aan bij een lokaal afvalbedrijf die ca 12,- per leging kost. Voor wie bewust leeft en alles braaf scheidt zijn 4 a 5 bakken per jaar genoeg.
    Dat kan gewoon.

  2. Ik woon op een flat mag ik die container bij jou op de dam zetten maar ik ben het wel met je eens als gemeentes aan deel houders zijn van zo’n bedrijf dan gaan de koste lekker om hoog des te meer zebuitgekeerd krijgen dit moet toch niet kunnen dit noemen ze vest zak broekzak en wij maar betalen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in