Voor FC Lisse viel er op bezoek bij promovendus ACV dit keer weinig te juichen. Bron: Twitter @FCLisse

Lisse – Voor FC Lisse stond zaterdagmiddag de uitwedstrijd bij promovendus ACV in Assen op het programma. Na de verliespartij bij Katwijk en de remise tegen Excelsior Maassluis ging geel-blauw in Drenthe op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen.  Daar kwam in de praktijk echter bitter weinig van terecht. Na de 2-0  halverwege konden de apatisch ogende bezoekers na de thee aan de bak. Met drie wissels trachtte FC Lisse-trainer Richard van Heulen het tij nog te keren. Zonder succes overigens. Met speels gemak verhief de thuisploeg de 2-0 tot eindstand.

Zonder de niet geheel fitte Rowdy van der Putten en de wegens een week eerder opgelopen rode prent en daardoor voor drie duels geschorste Allon Koene kon FC Lisse in het eerste bedrijf geen moment imponeren. Het gemakkelijk combinerende ACV kwam na acht minuten via Justin Mulder opvoorsprong, waarna de thuisploeg via Giovanni Zwikstra ook nog eens de paal raakte. Pas na twintig minuten beet De fusieclub wat meer van zich af, zonder daarbij aanspraak op de gelijkmaker te mogen maken. Het enige blauw-gele wapenfeit was een vrije trap van Max Hudepohl die door de ACV-defensie tot een hoekschop werd verwerkt. Na veertig minuten was het opnieuw raak voor de thuisploeg toen  Zwikstra een beginnersfout van Lisse-verdediger Mussche  genadeloos afstrafte (2-0).

Met een drietal wissels trachtte Richard van Heulen na de thee het tij te keren FC Lisse drong wat meer aan, maar verder dan inzetten van Van Ekeris en Hudepohl, die overigens geen doel troffen, kwam FC Lisse niet. Aan de overzijde  diende FC Lisse goalie De Groot handelend op te treden bij een aantal Asser inzetten. In het vervolg van het duel ging het over en weer. FC Lisse slaagde er echter niet in om nog iets terug te doen om er alsnog een spannende slotfase van te maken. De 2-0 bleef intact tot het laatste fluitsignaal zodat er een puntloze en daarnaast lange terugreis voor de Ter Specke bewoners restte.

FC Lisse  staat a.s. zaterdag in eigen huis voor de loodzware opgave om koploper HHC Hardenberg, dat met de volle buit op zak de ranglijst van de Tweede Divisie na drie duels aanvoert, het eerste puntverlies te bezorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in