Noordwijk – Op de rotonde van de Beeklaan met Herenweg in Noordwijk heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een fietser werd op de rotonde aangereden door een auto. Na de eerste zorg in de ambulance is deze fietser naar het ziekenhuis gebracht.

7 REACTIES

 1. Gewoon weer terug naar de oude situatie.fietsers voorrang geven op rotondes werkt niet,ze steken geen hand uit dus ja dan gebeuren er ongelukken

 2. Het kan ook zo zijn dat automobilisten geen richting aan geven bij het verlaten van de rotonde, ik zie het dagelijks bij ons in Noordwijkerhout
  De fietser denk dan , die gaat door over de rotonde (maar nee helaas)
  Of fietsers gaan links de rotonde over, waar de automobilist niet op rekent,en dat terwijl er borden staan (verboden voor fietsers en bromfietsers)
  Handhaven is de oplossing misschien.

 3. Fietsers voorrang geven op rotondes is vragen om ongelukken. Een fietser zit al snel in een dode hoek bij een auto… snel terug naar de oude situatie voor er nog meer doden of gewonden vallen!

 4. De regel om fietsers voorrang te geven op een rotonde komt doordat er in de gemeente een idee was om eenheid in de regels te creëren binnen deze gemeente. Wij als inwoners van de gemeente weten dit inmiddels wel maar alle dagjesmensen die Noordijk bezoeken hebben dat nog niet in hun systeem. Dergelijke regels moeten dan ook eerder landelijk worden afgesproken. Net zoals rood en groen bij een stoplicht. Iedereen weet dit en kan hier dan ook rekening mee houden.

 5. Dat bedoelde ik nou met de reactie in het vorige bericht over de rotonde vuurtorenplein het is net een kermis attractie gewoon bloedlink kijk dat je geen hand uitsteekt komt ook omdat je zo op moet letten met kijken dat sommige mensen vergeten hun hand uit te steken . Als je niet in een auto zit ben je veel kwetsbaarder .
  Daar moeten automobilisten eens rekening mee houden .

 6. Laten we beginnen dat fietsers voorrang geven binnen de bebouwde kom een landelijke richtlijn is en niet uniek voor Noordwijk.

  Nu is deze rotonde natuurlijk geen echte fietsrotonde, het fietspad gaat immer niet de rotonde rond en raakt de rotonde maar aan een zijde. Het probleem is hier dat waar de rotonde het fietspad kruist (fietspad Herenweg), het fietsverkeer tweerichtingverkeer is: dat is onoverzichtelijk voor een automobilist. Daarnaast maken fietsers komend van de AH een onmogelijke en onoverzichtelijke bocht naar links de Herenweg op, dit is voor automobilisten uit dezelfde richting niet te overzien, hoe duidelijk je als fietsen ook bent.

  Er is een oplossing, maak het fietspad eenrichtingsverkeer en maak het fietspad volledig rond. Dat lost alle problemen op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in