Bollenstreek – De recent opgerichte Fietsersbond Duin- en Bollenstreek wil fietsen in de regio aangenamer en veiliger maken door overleg met gemeenten en het organiseren van activiteiten. Deze plannen werden gepresenteerd tijdens de eerste ledenvergadering van op sportpark Ter Specke op maandag.

De bond wil de veiligheid van fietsers verbeteren door het organiseren van activiteiten zoals verlichtingsacties en het programma Doortrappen, in samenwerking met organisaties als Veilig Verkeer Nederland. Hiervoor heeft de fietsersbond ondersteuning nodig van inwoners uit de verschillende gemeenten voor het uitvoeren van de plannen. Wie er zou mee willen helpen met het organiseren van zulke activiteiten, kan contact opnemen met [email protected].

5 REACTIES

  1. Leuk, dat de fietsen aangenamer en veiliger gaat worden, maar doe je dat nou echt met een verlichtings actie?? Dat doet VVN zelf toch al? Waar jullie misschien veel beter de nadruk op kunnen leggen is het breed fietsen van al die nederlandse echtparen die beslist naast elkaar willen fietsen en ook geen milimeter inschuiven. Denk ook aan de vele fietsclubjes die onbesuisd langs komen scheuren alsof het fietspad van hun is. Wat betere voorlichting over achter elkaar fietsen en matig je snelheid en maak gewoon een beetje ruimte voor tegenliggers is zeer welkom.

    Oh ja, wat direct al een grote impact op de veiligheid voor alle Bollenstreekfietsers geeft is goede en duidelijke voorlichting voor de vele toeristen die voor een paar uurtjes een fiets huren en dan op slecht afgestelde (te lage zit) fietsen, met smartphone in de hand, liefst met open wapperende jas, en rustig midden op het fietspad stilstaan om de mooie bollenvelden te fotograferen. In 6 weken tijd, kunnen Politie en BOA’s een behoorlijk aantal boetes boetes uitschrijven om hun budget aan te vullen….. of de gemeentelijke tekorten aan te vullen – deze tip is gratis by the way –

  2. Ik hou de kant van Jeroen in de Raadhuis straat ook al schoon mnr Kruithof en wat doe jij pp het gemeentehuis ,😜Want die hoort er niet bij de overkant wel maar ja daar woont de buregemeester .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in