Noordwijk – Een fietsster is dinsdagmiddag aangereden door een auto op de rotonde van de Duinweg met het Piet Heinplein in Noordwijk. De automobilist stond stil bij de rotonde, gaf voetgangers voorrang en trok op. Bij het optrekken zag de man de vrouw op de fiets over het hoofd.

De fietsster botste tegen de zijkant van de auto en kwam ten val. Ambulancemedewerkers controleerden het slachtoffer, waarna zij voor verdere behandeling werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De materiële schade viel mee.

2 REACTIES

  1. Hoe vaak moet dit nog gebeuren voordat men inziet dat deze nieuwe verkeerssituatie alleen maar gevaarlijker is geworden voor fietsers. In veel plaatsen wordt deze voorrang situatie teruggedraaid, Noordwijk moest er zo nodig mee beginnen. Dode hoek, de snelle e-bikes, onverlichte fietsen en slecht weer zijn zo maar een paar voorbeelden die deze voorrangsregel meer kwaad dan goed doen.

  2. En de automobilist is blind en er wordt veel gehard gereden als ze naar een oversteek aan komen fietser moet uitkijken en de auto bestuurder verkeer is een spel .Het is geven en nemen en geen voorrang claimen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in