Noordwijk – Op de rotonde van het Piet Heinplein met de Duinweg in Noordwijk is woensdag aan het einde van de middag een fietsster aangereden. De vrouw werd even na vier uur aangereden door een auto. De fietsster kwam voor de auto van links. Het slachtoffer kwam ten val en raakte gewond. De vrouw is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De Quarles van Uffordstraat, een weg in de richting naar Noordwijk aan Zee, werd op deze warme dag vanwege het ongeval afgezet. Dat zorgde voor verkeershinder. 

7 REACTIES

 1. Fantastisch die rotondes waarbij de fietsers voorrang hebben, wachten is op het eerste ongeluk, met dodelijke afloop, de nieuwe situatie werkt gewoon niet

 2. Het feit dat je op een rotonde van links komt heeft hier niets mee te maken. De automobilist moet gewoon beter opletten . Fietsers hebben in Noordwijk voorrang! Of je het fijn vindt of niet. Het is momenteel zo geregeld in Noordwijk. Of je het nu fijn vind of niet.

  • Automobilisten moeten inderdaad beter opletten, helemaal mee eens, maar in het geval zij niet opletten zorgt dit voor levensgevaarlijke situaties, dus links of rechtsom, de huidige situatie werkt niet! Maar ook een deel van de fietsers heeft nog nooit gehoord van hand uisteken bij het aangeven van richting, stoor mij hier als fietser en automobilist ook aan….. …

 3. Op de rotonde staat een blauw bord met 3 pijltjes in het rond wat een verplichte rijrichting aangeeft. Ik ga er van uit dat de fietsstroken onderdeel uitmaken van de rotonde en dit dus ook voor fietsers geldt. Maar voor fietsers gelden blijkbaar geen regels en automobilisten hebben het altijd gedaan. Het nemen van deze rotondes zijn voor automobilisten af en toe net Russische roulette, in de zin van het aanrijden van een fietser, waar geen automobilist op zit te wachten. Neem nu deze rotonde. Als je vanaf de vuurtoren op deze rotonde komt aanrijden en je stilstaat om ander verkeer voor te laten gaan en denkt dat je daarna kan rijden het zomaar kan zijn dat een fietser ook komend vanaf de vuurtoren, en dus voor jou van rechts achter komt, en bij de rotonde direct links tegen het verkeer in gaat, hij al voor je auto zit voordat je er erg in hebt. Maar misschien kan de gemeente hier op BO eens duidelijkheid in scheppen wat de spelregels op deze rotondes zijn. Ook vraag ik mij af of je als fietser op de rotonde voorrang hebt op fietsers die van rechts komen en de rotonde op rijden. Er staan daar namelijk geen haaientanden en lijkt mij dat verkeer van rechts dan voorrang heeft en niet het feit dat je op de rotonde fietst.

  • Helemaal mee eens. & dan nog niet eens gesproken over de snelheid die gemiddeld fietser tegenwoordig voorbij raast. Voorheen waren het brommers en scooters die je nog maar net op tijd voorbij zag schieten. Die laatste zijn doorgeschoven naar de rijstrook, waar deze maar net aan wat sneller gaat
   dan de voorbij schietende snelle fietser, die in veel gevallen de regels niet hanteert ( oa richting aangeven). En zelf ook vrij kwetsbaar is ondanks de helmplicht.

 4. Hoeveel ongelukken moeten er nog gebeuren voor dat het word terug gedraaid.fietsers steken geen hand uit
  En rijden maar rask

 5. Ik ben fietser én automobilist en schrik op de fiets vreselijk van automobilisten die zelfs uit parkeervakken zomaar de weg oprijden, zonder knipperlicht!
  Het is duidelijk : binne. De bebouwde kom hebben fietsers voorrang, buiten de bebouwde kom ( helaas) nog de auto. In het kader van gezond gedrag stimuleren zouden overal de fietsers op rotondes voorrang moeten hebben! En stoplichten zo afstellen dat de fietser door kan fietsen!
  Dat zou de veiligheid ten goede komen! De Duitsers geven je als fietser wél voorrang maar dan knalt er weer zo’n onoplettende telefonerende appende automobilist op de Duitse heer in het verkeer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in