Noordwijk – Gemeente Noordwijk doet ook dit jaar mee aan de landelijke fietsverlichtingsactie. Bij de deelnemende rijwielhandelaren kunnen fietsers op zaterdag 4 november hun verlichting gratis laten controleren. Wanneer reparatie nodig is, hoeft alleen het materiaal te worden betaald, dus geen arbeidsloon. Deelnemende bedrijven: 

  • Mooijekind Fietsen, Schoolstraat 45, Noordwijk 
  • Fietsmannetje Noordwijk, Stijntjesduinstraat 34, Noordwijk 
  • Looijestijn Tweewielspecialist, Havenstraat 50, Noordwijkerhout 
  • Van Dam Fietsen VOF, Havenstraat 22, Noordwijkerhout 
  • Henk Zwaan Tweewielers, Dorpsstraat 75, Noordwijkerhout 

Het is de bedoeling dat de politie na de actie gericht gaat controleren op werkende verlichting. Een extra reden om alles op orde te krijgen, want de boete voor onverlicht fietsen bedraagt € 60,-. Zie ook Fietsersbond. 

3 REACTIES

  1. Als extra: op vijf basisscholen in Noordwijk (Bronckhorstschool, Schapendel, Hoffenne, Witte School en Klaverweide) wordt tussen 6 en 17 november de verlichting van de fietsen van leerlingen van groep 7 en 8 nagekeken en zo nodig gerepareerd, als het niet al te grote reparaties zijn. Dit wordt mogelijk gemaakt door samenwerking tussen Veilig Verkeer Nederland, Fietsersbond Noordwijk, gemeente Noordwijk en rijwielhandelaren.
    Handige opa’s, oma’s of andere vrijwilligers kunnen zich aanmelden om te helpen via [email protected] of tel.nummer 06-45891281.

  2. Hebben deze kinderen dan geen ouders die de verlichting kunnen maken nee die hebben het te druk . Met andere dingen . Jo jo cy

  3. Als je tijd hebt Jan dan ben je van harte welkom om een middagje te helpen. Je maakt anderen er blij en gelukkig mee en het verhoogt de verkeersveiligheid. Bovendien geeft het voor jezelf meer positieve energie dan het schrijven van ‘zure’ reacties op zaken die spelen in ons dorp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in