Tijmen Westgeest (r) was goed voor zes goals, waaronder de winnende treffer (foto: Willem Zwanenburg).

Noordwijk – Fluks heeft na het verlies van vorige week de tweede wedstrijd in de zaal wel weten te winnen. In Noordwijk wonnen de korfballers, op sleeptouw genomen door Jonne Philippo en Tijmen Westgeest (beiden zes goals), met 18-17 van Dunas.

Fluks miste twee basisspelers en verwachtte een zware wedstrijd tegen de bezoekers uit Den Haag, die vorige week wel wisten te winnen. De openingsfase van de wedstrijd ging gelijk op. Het was stuivertje wisselen voor de voorsprong, wat de gehele eerste helft zo bleef. De ruststand bedroeg dan ook 8-7, in het voordeel van Fluks.

Ook na de pauze bleef het spannend. Het tempo ging omhoog en Dunas pakte de leiding, tot tweemaal toe. De Noordwijkse korfballers lieten zich echter niet kennen en kwamen ook twee keer langszij. De 17-17 score met nog twee minuten op de klok was typerend voor de wedstrijd, waarin de spanning geen moment afwezig was. Het was uiteindelijk Tijmen Westgeest die de winnende goal aan Noordwijkse zijde wist te maken. Een laatste tegenaanval van Dunas werd vlak voor tijd nog in de kiem gesmoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in