Susan Peschier in actie (foto: Fluks).

Noordwijk – Fluks is er in geslaagd om zich te handhaven in de derde klasse. In een direct duel om degradatie tegen het Rijnsburgse Madjoe wonnen de Noordwijkers met 8-11. Madjoe is door dit verlies gedegradeerd.

Fluks moest winnen, want bij een gelijkspel of verlies was het over en uit voor de blauw-witten. In een eerdere veldwedstrijd dit seizoen speelden de teams nog gelijk. Ook in deze wedstrijd waren de teams aan elkaar gewaagd: tot aan de 5-5 was het stuivertje wisselen voor de voorsprong. Fluks zakte veel in, waardoor de rebounds na schoten van Madjoe vaak voor de Noordwijkers waren. Net voor rust kwam de ploeg van Michael Fritzen zelfs op 5-6.

Na rust was Fluks de bovenliggende partij. Madjoe had moeite met scoren, waardoor de Noordwijkers een voorsprong opbouwden van vier punten. De Rijnsburgers kregen door dat het de verkeerde kant op ging voor hen, waardoor ze nog een keer aanzetten en terugkwamen tot 8-10. Fluks hield het hoofd echter koel en speelde de wedstrijd uit met 8-11, waardoor ze in het voorjaar opnieuw uitkomen in de derde klasse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in