Joella van Baren was met vijf treffers belangrijk bij haar rentree in de hoofdmacht van Fluks (foto: Fluks).

Noordwijk – Fluks heeft zaterdag de laatste zaalwedstrijd van het seizoen gewonnen. De Noordwijkse korfballers versloegen in eigen huis Paal Centraal met 17-14.

Fluks moest de kater van een week eerder, toen de derby tegen het Rijnsburgse Madjoe verloren ging, nog verwerken. Opnieuw moest trainer Michael Fritzen improviseren, want de ziekenboeg van de Noordwijkers was nog steeds aanzienlijk gevuld. Fluks startte daardoor moeizaam aan de wedstrijd en zag Paal Centraal al snel op 0-3 komen. De bezoekers uit Delft zagen deze voorsprong echter als sneeuw voor de zon verdwijnen, want Fluks begon beter in de wedstrijd te komen. Na de 4-3 aan Noordwijkse zijde volgde een rommelig vervolg van de eerste helft, die uiteindelijk af werd gesloten met een ruststand van 7-7.

Na rust veranderde het spelbeeld niet en bleven de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Fluks wist echter hier en daar een punt extra te scoren en sloop op die manier weg van Paal Centraal. Het gat bedroeg met nog zes minuten te spelen daardoor 16-12 en de Delftenaren kregen in de slotfase door dat er een tandje bijgezet moest worden. Fluks zag een slotoffensief op zich afkomen, maar boog daar uiteindelijk niet voor: 17-14.

Fluks sluit door deze overwinning de zaalcompetitie af op een gedeelde tweede plaats met buurman Madjoe. De Noordwijkers hebben nu vier weken de tijd om alle geblesseerden weer fit te krijgen, voordat de veldcompetitie weer begint.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in