Archieffoto Maaike van de Reep.

Voorhout – Foreholte dames 1 heeft zondag niet weten te winnen van Fortissimo. De Voorhouters startten sterk, maar gaven de thuisploeg na rust de mogelijkheid om uit te lopen. Het gat was vervolgens niet meer te dichten: 31-25.

Waar de teams in de heenwedstrijd de punten moesten delen, was het nu Foreholte dat snel de leiding nam. Binnen de kortste keren stonden de Voorhouters 0-3 voor, ook omdat Fortissimo het moeilijk vond om in het eigen spel te komen. Na een belangrijke wissel van de thuisploeg uit Kooten werd het eigen spel weer gevonden, waardoor de eerste helft een gelijkwaardig scoreverloop kende. Dit resulteerde in een ruststand van 10-9. Foreholte stond verdedigend sterk, maar kon in de aanval nog secuurder omgaan met de kansen.

Na rust ging het echter mis bij de Voorhouters. Fortissimo scoorde veel, waardoor Foreholte de druk voelde om te scoren. Dit leidde tot gehaaste aanvallen die niet gescoord werden. Het team van invalcoach Matthijs Vink gaf binnen tien minuten Fortissimo de kans om flink uit te lopen, waardoor de thuisploeg plotseling zeven goals voor stond. Foreholte voerde een aantal tactische veranderingen door, maar dit had geen effect meer. Fortissimo wist uiteindelijk, terecht, te winnen met 31-25.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in