Archieffoto: Maaike van de Reep.

Voorhout – Foreholte Dames 1 heeft donderdagavond gewonnen van DSS. In het verplaatste duel kwamen de Voorhouters in de tweede helft terug van een achterstand: 24-28.

DSS mocht Foreholte donderdagavond ontvangen door een fout van de handbalbond, die het duel eerst gepland had op 4 mei, om 20:00. De thuisploeg uit Heemskerk had de laatste weken een goede reeks neergezet, mede omdat een aantal beslissende speelsters weer terug waren gekeerd in de selectie. De openingsfase van het duel met Foreholte was dan ook spannend: beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en over en weer was het stuivertje wisselen voor de voorsprong. Dit spelbeeld bleef de gehele eerste helft zichtbaar. DSS ging uiteindelijk met een nipte voorsprong de rust in: 15-13.

Na rust veranderde de wedstrijd langzaam maar zeker in een heus handbalgevecht. Het spel aan beide kanten verhardde en de tijdstraffen werden rijkelijk uitgedeeld door de arbitrage. Foreholte kroop langzaam dichterbij en hield bewust het tempo hoog in de wedstrijd, omdat er in de omschakeling kansen lagen. Mede door deze keuze in de tactiek wisten de Voorhouters langszij te komen. Acht minuten voor tijd kwam de nekslag voor DSS, toen Foreholte in een overtalsituatie twee punten uit wist te lopen. De wedstrijd werd volwassen uitgespeeld door het team van trainer Patrick Jordaan, waardoor de Voorhouters uiteindelijk met de punten naar huis gingen.

Volgende week speelt Foreholte de laatste wedstrijd van het seizoen. In sporthal De Tulp ontvangen de Voorhouters Wijhe ’92, de nummer drie van de competitie. Aanvang is 19:30.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in