Voor Foreholte viel er na afloop van het bekerduel tegen De Dijk niet veel te juichen Foto: Facebook Foreholte

Voorhout – Op sportpark De Elsgeest viel zaterdagmiddag een feestje te vieren door spelers, staf en thuissupporters. Na de verdiende 2-0 overwinning op FC Oudewater was de -vervangende- derde periodetitel een feit. Foreholte kan zich daarmee gaan opmaken voor het competitietoetje om promotie naar de Eerste Klasse.

Op deze zonnige zaterdagmiddag zette Rick Brabander na zeven minuten spelen de toon door de 1-0 op het scorebord te zetten. Vervolgens ontwikkelde zich een open wedstrijd waarin de thuisploeg zich na 27 minuten spelen opnieuw effectief toonde. Ditmaal was het Boyd Slobbe die de voorsprong wist te verdubbelen waardoor Foreholte op rozen leek te zitten (2-0). Het feest had al voor de rust kunnen worden ingezet als doelpuntenmaker Brabander kort voor het einde van de eerste helft rust bij een uitstekede mogelijkheid het net wel had weten te vinden.

De bezoekers, die overigens geen belangen meer hadden voor deze allerlaatste competitiewedstrijd, wensten zich echter niet zomaar gewonnen te geven. Dat tekende zich na de thee af. Foreholte zakte in en gaf de bezoekers daarmee de mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. Zover kwam het echter niet en naar mate de tijd vorderde werd het tijd voor een aantal wissels aan Voorhoutse kant. Omdat FC Oudewater er niet in slaagde om de thuisploeg echt pijn te doen konden de rood-witte handen na het laatste fluitsignaal definitief de lucht in.

Om de Eerste Klasse te bereiken zal er afgerekend moeten worden met fusieclub SVOD. Een vereniging die is voortgekomen uit de clubs Oostkapelle en Domburg. ‘Hoogste tijd voor een paar dagen feest en dan naar Zeeland’, was het motto  na afloop in het Voorhoutse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in