Foreholte heren 1 met vertrekkend coach Roger Haagmans in het midden.

Voorhout – Foreholte heren 1 is na een jaar in de Tweede Divisie gedegradeerd naar de Hoofdklasse. De Voorhouters speelden zondag de laatste wedstrijd van het seizoen. Foreholte verloor op bezoek bij Tremeg met 26-19. Het was ook de laatste wedstrijd van trainer Roger Haagmans.

De Voorhouters wisten al een aantal weken dat handhaving een lastig verhaal zou worden. De laatste twee teams zouden degraderen uit de Eerste Divisie en Foreholte stond op de elfde plek. Na meerdere overwinningen van concurrent Reehorst zag het er niet goed uit voor Foreholte. Desondanks wilden de Voorhouters het seizoen toch goed afsluiten. In de wedstrijd tegen Tremeg kwam Foreholte dan ook al snel op voorsprong: 3-1. De thuisploeg uit Gemert herstelde zich echter al snel en wist de achterstand om te buigen in een 6-3 voorsprong. Het spel ging op en neer, want even later stond Foreholte weer 6-8 voor. Het team van Roger Haagmans leed vooral veel slordig balverlies, waardoor Tremeg uit veel breaks kon scoren. De ruststand was een goede afspiegeling van het eerste bedrijf: 11-8.

Na rust was het Tremeg die doordrukte. Het team uit Gemert liet een hoog tempo zien en wist via een aantal snelle spelers de defensie van Foreholte te verrassen. Foreholte zag het gat groter worden en besefte dat ook de laatste wedstrijd van het seizoen niet meer gewonnen zou worden. Uiteindelijk zag Roger Haagmans zijn laatste wedstrijd als trainer van Foreholte met 26-19 verloren gaan.

De Voorhouters komen volgend seizoen dus op een lager niveau uit. Wel heeft Foreholte naar eigen zeggen veel geleerd van het seizoen in de Tweede Divisie. Het snelle spel is iets waar de Voorhouters graag aan willen werken. Na de zomer starten de paars-zwarten weer aan een nieuw seizoen in de zaal. Uiteindelijk sluit Foreholte het seizoen in de Tweede Divisie af op de elfde plaats, met zeven punten uit 22 wedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in