Foto: Maaike van de Reep/archief.

Voorhout – Foreholte heren 1 is er zaterdag niet in geslaagd om te winnen van Oliveo. De ploeg uit Pijnacker was te sterk voor het team van coach Roger Haagmans: 30-16.

Als vroeg in de wedstrijd werden de krachtsverhoudingen duidelijk tussen de twee teams. De nummer vijf van de competitie domineerde in het begin van de wedstrijd en Foreholte keek al snel tegen een achterstand van 10-3 aan. Oliveo zette veel druk, liep veel verschillende loopwegen en brak op die manier snel en makkelijk door de defensie van de Voorhouters. Ondanks dat Foreholte dit spel wel had verwacht, hadden de spelers er geen antwoord op. Toch was het in de eerste helft niet alleen maar eenrichtingsverkeer in sporthal Het Nest. Foreholte kreeg plotseling de touwtjes in handen in de wedstrijd en wist terug te komen tot 10-7. Oliveo had tijd nodig om zich te herpakken en met een ruststand van 15-10 zat er weer spanning in de wedstrijd.

Echter leek de tweede helft veel op haar voorganger. Oliveo was opnieuw dominant en speelde nog sneller spel dan Foreholte al deed. Defensief stond het bij de thuisploeg uit Pijnacker ook beter waardoor de pogingen van de Voorhouters vaker strandden dan aan de overkant. Oliveo liep uit naar 27-14, totdat er een lange periode aanbrak zonder goals. Beide ploegen hadden in verdedigend opzicht de zaakjes op orde en wisten elkaar niet meer te verrassen. Ongeveer tien minuten bleef de stand gelijk. Uiteindelijk wisten beide teams nog wel een aantal goals te scoren, maar de spanning was al lang en breed uit de wedstrijd verdwenen. Zo eindigde de wedstrijd in 30-16.

Ook kwam het nieuws naar buiten dat Foreholte-trainer Roger Haagmans bezig is aan zijn laatste seizoen in Voorhout. Foreholte heeft nog geen nieuwe trainer gevonden, maar is hard op zoek. De Voorhouters zijn op zoek naar een gedreven trainer die een team kan coachen in de Tweede Divisie. Er wordt twee keer per week getraind en in het weekend een wedstrijd gespeeld. Bij interesse kan er een e-mail gestuurd worden naar [email protected].

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in