De spelers van Foreholte heren 1 na afloop van de wedstrijd tegen Hercules.

Voorhout – Foreholte heren 1 heeft de winnende lijn voortgezet. In eigen sporthal de Tulp wonnen de handballers van nummer vijf Hercules 3: 33-27.

De Voorhouters, nummer twee op de ranglijst, wonnen de afgelopen zeven wedstrijden op rij. Het Engels communicerende studententeam van Hercules leek hier echter niet voor achteruit te deinzen, want de openingsfase ging gelijk op. Nadat het stuivertje wisselen was tot aan de 3-3, kregen de paars-zwarten de smaak te pakken. Vlug werd er een gat geslagen naar 4-9, met name door het hoge tempo in de omschakeling. Al snel werd deze voorsprong uitgebreid naar een verschil van 7. Met dit gat gingen beide ploegen ook de rust in.

Het stugge Hercules stond er echter om bekend nooit op te geven. Verdedigend hadden de Hagenaren het uiteindelijk goed staan, met rugdekking waardoor de aanvallen van Foreholte minder snel in goals werden vertaald. De thuisploeg stond verdedigend ook beter in de tweede helft, dus was er minder verandering op het scorebord te zien dan in het eerste bedrijf. Foreholte ging bewegelijker aanvallen, met veel instartende loopacties zonder bal. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een verschil van zes in 33-27.

De Voorhouters zagen nummer vier Volendam afhaken in de kampioensrace, nadat verloren werd van laagvlieger Lotus. Foreholte zelf wacht een loodzwaar programma: volgende week op bezoek bij nummer drie Domstad, om vervolgens een week later mede-koploper Zaanstreek te ontvangen in de Tulp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in