Foto: Maaike van de Reep/archief.

Voorhout – Foreholte heren 1 heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen verloren. De Voorhouters kwamen voor de vierde keer dit seizoen maar één goal tekort, ditmaal tegen Hercules 2: 20-21.

Ondanks dat de bezoekers uit Den Haag vijf plaatsen hoger stonden dan Foreholte, startte het team van Roger Haagmans vol goede moed. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen kwamen beide ploegen namelijk niet verder dan een gelijkspel. Zaterdagavond leek het al snel op een herhaling van die eerdere wedstrijd, want het spel ging gelijk op. Foreholte pakte al snel de voorsprong, maar kon deze flitsende start niet voortzetten. Nadat Hercules langszij was gekomen ging de score op en neer, met een maximaal verschil van één goal. Beide teams stapten verdedigend vroeg uit, wanneer de tegenstander aan een aanval wilden beginnen. Het was uiteindelijk Foreholte die met de voorsprong de rust in ging, nadat een penalty vlak voor de pauze werd benut (11-10).

Na rust startten de Voorhouters zelfs in een overtalsituatie, door een doorlopende tijdstraf aan de Haagse kant. Toch kwam Hercules weer goed in de wedstrijd en wist het tweede team van de club uit Den Haag een voorsprong van twee punten te pakken. Ditmaal was het scoreverloop precies andersom, vergeleken met de eerste helft: Foreholte was dit keer de ploeg die terugkwam tot een gelijke stand, waarna het weer stuivertje wisselen was voor de voorsprong. Hoe dichter bij het eindsignaal de wedstrijd kwam, hoe spannender het werd in sporthal De Tulp. Over en weer werden er kansen gemist, maar uiteindelijk was het toch Hercules die de wedstrijd over de streep trok, met een goal vlak voor tijd. Foreholte won niet, maar had wel laten zien wat het waard was.

Foreholte speelt zondag 14 april de laatste wedstrijd van het seizoen. De Voorhouters gaan dan op bezoek bij Tremeg. Aanvang is 13:00.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in