Marieke Berbee legt aan voor een poging om de Nederweertse keepster te verschalken (foto: Maaike van de Reep).

Voorhout – Foreholte dames 1 weet weer wat winnen is. Na drie verloren duels in de Eerste Divisie wisten de Voorhouters zaterdagavond in sporthal De Tulp af te rekenen met MEOS. Makkelijk gaf de nummer vier van de competitie zich echter niet gewonnen: 18-17.

Foreholte slaagde er voor het eerst in weken weer in om sterk te starten aan een wedstrijd. Het team van trainer Patrick Jordaan speelde erg fel, wat de bezoekers uit Nederweert leek te verrassen. Binnen de kortste keren zag het Voorhoutse publiek een score van 6-1 op het scorebord staan, wat vervolgens werd uitgebreid naar 8-3. De samenwerking tussen de keepster en de verdediging was goed, terwijl dat een week eerder nog een valkuil bleek voor Foreholte.

Het lukte de Voorhouters echter niet om de felheid en intensiteit de gehele eerste helft te tonen. Foreholte zat er in het tweede deel van de eerste helft minder kort op, waar MEOS dankbaar gebruik van maakte. Als nummer vier van de competitie toonden de bezoekers hun klasse en de achterstand van 8-3 werd in korte tijd weggepoetst, met een ruststand van 10-10 als gevolg.

Bij het rustsignaal stopte deze opmars van MEOS niet. Aan het begin van de tweede helft pakte het team uit Nederweert voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong (12-14). Foreholte krabbelde op en kwam gelijk, waardoor een interessante tweede helft volgde. In sporthal De Tulp werd vooral de toeschouwer met een hart voor tactiek de grote winnaar, want beide teams vonden het lastig om de defensieve code van de tegenstander te kraken. Wat ook opvallend was, was dat zowel MEOS als Foreholte dezelfde verdedigende tactiek toepaste. Ondanks dat beide teams dus wisten op welke manier er verdedigd werd, slaagden ze er niet in om veel te scoren. MEOS werd vaak onder druk gedwongen tot het ver uitspelen van een aanval, waardoor fouten in de passing op de loer lagen. Foreholte had aan de andere kant geen moeite met het komen tot een schot, maar vooral met de afronding. Schoten belandden op de paal, op de lat, of op de keepster van MEOS.

Op deze manier was het stuivertje wisselen voor de voorsprong in het grootste gedeelte van de tweede helft. Een spannende slotfase leek onvermijdelijk, maar toen Foreholte twee minuten voor tijd op 18-17 kwam, werd het achterin vakkundig dichtgemetseld. MEOS kwam niet meer aan scoren toe, waardoor Foreholte weer eens de twee punten in eigen zak hield.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in