Archieffoto: Maaike van de Reep.

Voorhout – Foreholte dames 1 heeft zondag niet gewonnen van M.H.V. ’81. Het team uit Mill, dat goede kans maakt om te promoveren, was na rust te sterk: 31-24.

Foreholte startte goed in een bomvolle sporthal van M.H.V. ’81. Volgende week speelt het team van Lara Gommans tegen directe concurrent Wijhe ’92, waardoor de wedstrijd tegen Foreholte kon worden gezien als een generale repetitie. Die generale repetitie startte met goede tegenstand van de Voorhouters. Na tien minuten bedroeg de stand 5-5, wat het spelbeeld van de openingsfase samenvatte. Foreholte werd vervolgens echter slordiger in de aanval, waardoor M.H.V in de omschakeling vaak kon profiteren. De gelijke stand veranderde al snel in een forse achterstand van 10-5. Na een time-out van trainer Patrick Jordaan en de nodige tactische aanpassingen begon het weer beter te lopen bij de paars-zwarten, waardoor de ruststand 12-13 was. Foreholte had zich knap teruggewerkt in de wedstrijd.

De bezoekers konden dit goede spel niet volhouden na de rust. Het lukte Foreholte niet om de dekking gesloten te houden en M.H.V. kwam al snel op een voorsprong van zes punten. Foreholte liep weer achter de feiten aan, wat niet meer zou gaan veranderen in het restant van de tweede helft. Het gat bleef nagenoeg hetzelfde, mede omdat de Voorhouters ook geveld werden door veel tijdstraffen. M.H.V. ’81 kreeg een goede generale repetitie, Foreholte moest zonder punten terug naar Voorhout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in