Teylingen – Forum voor Democratie stelde donderdagavond tijdens de gemeenteraad vragen aan het college van Teylingen of er nu per direct gestopt wordt met de spreidingswet. De landelijk formerende partijen PVV, NSC, VVD en BBB maakten namelijk bekend deze wet in een nieuwe regering te willen schrappen. Verantwoordelijk wethouder Elsbeth Koek vertelt dat het traject in gang is gezet en dat er nog geen plannen zijn om dit voortijdig stop te zetten. Het gaat volgens haar niet alleen om asielzoekers, maar ook om andere doelgroepen. Forum is teleurgesteld en ook de VVD komt tijdens de volgende commissievergadering met een motie hierover.

6 REACTIES

  1. Eventuele wijziging van de spreidingswet gebeurt alleen na instemming van Tweede en Eerste Kamer. In de Eerste Kamer heeft de beoogde coalitie geen meerderheid. Het is daarom nog maar de vraag of de wet ooit zal worden gewijzigd of ingetrokken. Dat laat hoe dan ook waarschijnlijk tenminste één jaar op zich wachten. Procedureel heeft het college daarom een juiste beslissing genomen door de geldende wet te volgen. Los daarvan zou het mijn inziens een schande zijn wanneer onze welvarende gemeente geen evenredig deel van de nationale lasten zou willen dragen.

  2. Altijd maar forum die overal tegen is, ik hoop dat ze bij de volgende verkiezingen hier niet meer zijn

    • Dat gaat gebeuren Pieter , landelijk en Europees. Deze partij is een farce, en een belediging voor de politiek. In gemeente Teylingen behoudt de partij wel een zetel, ben ik bang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in