Archieffoto Orange Pictures

Lisse – Frank Peereboom uit Lisse wordt de nieuwe hoofdtrainer van Jong Ajax. Dat heeft de club uit Amsterdam dinsdag bekend gemaakt. Peereboom en Ajax hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis van de 45-jarige oefenmeester loopt tot en met 30 juni 2026, meldt de club op de website. Zijn oude contract liep tot medio 2025.

Peereboom volgt Dave Vos op, die als assistent-trainer wordt toegevoegd aan de staf van het eerste elftal, meldt Ajax. De club meldt ook zijn loopbaan. Peereboom begon zijn trainersloopbaan in 2004 als jeugdtrainer bij FC Volendam. Sinds 2011 is hij in verschillende functies werkzaam bij Ajax, zoals jeugdtrainer, technisch coördinator bovenbouw en analist van het eerste elftal. De afgelopen twee seizoenen was Peereboom actief als hoofdtrainer van Ajax O18. Urby Emanuelson en Yuri Rose blijven assistent-trainers bij Jong Ajax.

Voetbal in de Bollenstreek kent zijn loopbaan in de Bollenstreek. De 45-jarige Peereboom voetbalde in de jeugd van FC Lisse, maar werd mede door fysieke klachten al snel jeugdtrainer. In 2001 werd hij hoofd jeugdopleiding op Ter Specke. Sinds 2011 is Peereboom in verschillende functies actief in de jeugdopleiding van Ajax.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in