Noordwijk – Gasten van onder meer hotel Hogerhuys en Villa de Duinen mogen volgend jaar niet meer met een parkeerkaart in de wijk Dobbelmannduin parkeren. Dat heeft het college van B & W besloten. In juni ging de parkeergarage aan de Oude Zeeweg open voor het publiek. De gemeente is eigenaar van deze parkeergarage geworden. Hoteliers in de omgeving waren gewend om gasten en personeel in deze garage te laten parkeren op gegarandeerde plekken. De gemeente heeft er echter per 1 juni een volledig openbare parkeergarage van gemaakt. Hotelgasten mochten wel met een parkeerkaart in de wijk parkeren. Dat mag volgend jaar niet meer.

De wijkvereniging Groot Dobbelmannduin heeft volgens de gemeente ervaringen geïnventariseerd in de wijk. De extra mogelijkheid om te parkeren door hotelgasten in de wijk heeft volgens de bewoners gezorgd voor toegenomen drukte in de wijk, er is geen directe relatie met de stranddagen en er worden veel lang geparkeerde auto’s met buitenlands kenteken gesignaleerd, aldus de wijkvereniging. Hotelgasten kunnen volgens de gemeente met parkeerkaart langs de Oude Zeeweg en in de parkeergarage terecht. Een verzoek van de hotels om een gegarandeerde plek in de parkeergarage is afgewezen.

12 REACTIES

 1. Lekker bezig TOERISTEN gemeente. Veel geld steken in marketing maar als de toeristen binnen zijn ze met dezelfde gang weer wegjagen.

 2. Ik woon daar als echte Noordwijker.
  Mij is niks gevraagd.
  Heb nergens last van.
  Geen lid van die wijk Vereeniging. Dus de uitslag is niet representatief.
  Dit onderzoek had de Gemeente Noordwijk moeten doen onder alle bewoners van de wijk.
  Beetje Hotel pesten. Het is leven en laten leven!!!

  • De gemeente meet duidelijk met 2 maten:hier het parkeren van hotelgasten in de straat weren, in de kern van Noordwijk Binnen echter geen enkel gesprek met bewoners aangaan ….
   Terwijl in deze wijk iedereen op eigen terrein kan parkeren en dus o h.a. weinig last heeft van parkeerdruk.

 3. Het gaat de gemeente Noordwijk alleen maar om zakken vullen en toeristen weg pesten. Nu Noordwijkerhout en De Zilk zijn leeg geplukt moeten ze ergens anders hun geld vandaan halen, dus nu dan dus hier.
  Een beleid, nou ja eigenlijk GEEN beleid, om op te schieten!!

 4. Zet in de Gemeente raam mensen met verstand van zaken.
  En niet laten leiden door de portemonnee/s
  Mensen die recht doen aan iedereen.en een luisterend oor hebben.
  Noordwijk wordt wakker, wat hebben jullie de toeristen en de toeristen met kinderen nog te bieden niets Gelukkig is de rolly golf nog open Hoe lang nog.??????? Als het aan de gemeente licht.??????.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in