Afbeelding van presentatie architect Mulleners van oktober 2021.

Noordwijk – Na het Vuurtorenplein het meest besproken plein van Noordwijk, het Gat van Palace, staat donderdagavond 16 november centraal tijdens een inloopavond in theater de Muze. Er ligt een bouwplan met circa 90 woningen, een ondergrondse, tweelaagse parkeergarage en winkels op de begane grond. De inloopavond wordt georganiseerd vanwege de formele (juridische) tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan. Dit plan zal in december de juridische procedure in gaan. De inloopavond, met een volgens de gemeente informatief karakter, is van 19.00 tot 21.30 uur. Omwonenden krijgen een uitnodiging. In oktober 2021 werden plannen voor het Gat van Palace gepresenteerd door de nieuwe eigenaar Adriaan van Erk Groep. Onbekend is hoe deze nieuwbouw er uit ziet.

27 REACTIES

 1. Laat me raden woningen vanaf € 850.000 tot dik over een € 1.000.000 met uitzicht op zee. Weer zo’n megalomaan project net als verderop van de MoBo’s. Waarom zou het dan wel lukken op het gat van Palace??

 2. Komen vast mooie, sociale huur/koopwoningen op dit plein voor onze woningzoekenden.
  Of gaan dit appartementen worden net boven budget van de vele Noordwijker?

  • Tja Jaap, enige reserve is wel op zijn plaats na alle fiasco’s. Neem de verloedering bij Hotel van Oranje en de onnoemelijke hoeveelheid onbetaalbare appartementen die nog te koop staan. Die gaan natuurlijk verkocht worden en dat project gaat er daarom niet komen. Dus waarom zou dit wel lukken? Hier komen geen huizen tot 500k maar appartementen met een veelvoud daarvan.

   • Op die plek horen eigenlijk helemaal geen winkels, woningen of appartementen
    Er hoort een goed ontworpen plein te komen met bankjes, mooie fontein, groen en iets voor kleine kinderen
    Ik ontwerp het graag

 3. Wat is er gebeurd met dat mooie plan dat de gemeente jaren geleden had om de boulevards naar Frans inzicht in te richten? Wua ruimtelijke ordening betreft worden de boulevards er niet bepaald fraaier op. Meer iets voor Disneyland Parijs, en zonde van de mooi open ruimte daar.

 4. Voordat het is gebouwd of af is zijn veel rijken al gekortwiekt met allerhande belastingen, en je huis in box 3, een duur huis kopen heeft geen zin meer.

 5. Niet betaalbaar voor de echte Noordwijkers, maar wel eindelijk een mooie invulling van een loos gat. Nu doortrekken naar vuurtorenplein en manage aan de northgodreef. Oranje hotel afbouwen en Noordwijk staat weer op de kaart voor het elitevolk.
  Mijn kinderen kunnen nog wel even wachten, zijn pas 20 en 24 jaar.

 6. Wanneer gaat het superrijke Noordwijk eens iets doen aan sociale woningbouw ipv alleen maar aan rijken te denken! Sommige ouders zitten samen met hun kinderen en kleinkinderen noodgedwongen op een appartement! Noordwijk doe er wat aan!

 7. Weer een kwak van die zijkers die daar komen wonen net als bij dat zwembad. Mogen we straks niet meer op het strand zitten geen feest meer op de boulevard. Wegens de herrie. Enz enz .

 8. Zoals het was wordt het nooit meer. Dat tochtgat achter Palace, Beuk met zijn bedrijf. Nostalgie.
  Het wordt vast mooi, veel te duur voor een gewone Noordwijker, maar het is nu al jaren ook lelijk.
  En…..eerst maar zien wanneer en of de bouw begint.

 9. Eerst maar eens laten zien dat het bouwproject op de boulevard afkomt.Wat een schande en verpaupering.
  Erger mij hier kapot aan.
  En daarna een mooi project met betaalbare woningen voor woningzoekenden uit Noordwijk

  En dan weer eens gaan nadenken over een volgend project.

 10. Tijd voor een nieuw bestuur, inclusief een nieuwe burgermeester. Lang genoeg op haar plek gezeten.
  Nieuwe visie nodig. Met nieuwe mensen.

  • de grond is veel te duur voor sociale woningbouw, dat weet van Dam natuurlijk zelf ook wel, het tijdelijke parkeerterrein aan de Schoolstraat is een perfecte plek voor sociale huurwoningen, midden in de dorpskern en vlak bij de “Wurft” en het strand!

 11. Ja ander Jan zet die sociale huurwoningen maar in een achterafstraatje. Weet je wat die grond gekost heeft . Dan kan je nergen meer bouwen. Het allemaal gebakken lucht . Die grond aan Boekhorst noord koste jaren geleden 10 milj nu 22 milj als je maar lang genoeg traineert. En daar zijn ze goed in op die voorstraat . Een besluitloze bende . En vindt je het dan gek dat daar villa’s op geboud moeten worden .gr Piet

 12. Het aangepaste bestemmingsplan schrijft voor dat de woonvisie hier moet worden aangehouden. Dat betekend 30% sociaal en daarnaast middeldure huur en koop tot 355.000. ‘Maar’ 30% zou prijs door ontwikkelaar mogen worden bepaald. Als het aan ons ligt (PUUR) houden we vast aan deze woonvisie. Eigenlijk zou hier een mooi hotel moeten komen. Er zijn al zoveel hotels verdwenen waarvoor appartementen in de plaats komen die grotendeels leeg staan. Zwarte ramen buiten het hoogseizoen.

  • Betekent (met een T!!). Aan PUUR hebben we ook helemaal niets gehad de laatste tijd. Kijk naar alle braakliggende stukken grond, waaronder het Maarten Kruyt parkeerterrein! Schande. Ondernemers en burgers pesten door maanden voor de bouw (waarvoor nog een hoger beroep loopt) het parkeerterrein te slopen. Wat hebben jullie daaraan gedaan??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in