De Oude Hillegommerbeek (foto Marca Bultink)

Hillegom – Het gebied rond de oude beek is onderzocht of het een kansrijk gebied is voor eventuele bescherming. Hieruit is gebleken dat het gebied inderdaad kansrijk zou zijn, volgens wethouder Hoekstra. Ze zegt dat het wel verder onderzocht moet worden en dat ze tot een redengevende beschrijving moeten komen waarom dit gebied in bescherming genomen moet worden. Hiermee zullen ze naar de erfgoedcommissie gaan die in zijn plaats weer een advies zal geven.

6 REACTIES

  1. Dit is ook weer net als nog meer open gebied zoals de Zanderij, achter het station, Patoorslaan, nog enigzins de enige longen van Hillegom. Met bomen aanplanten langs de randen zouden dit nog mooiere gebieden zijn die je moet koesteren, ook gezien de klimaatbeheersing. Als je de habitatjes ziet wat er allemaal leeft DUS HANDEN AF VAN DEZE GEBIEDJES!

  2. Laat de Beek zo. Heb daar in de buurt gewoond.40 jaar geleden moest je heel voor zichtig over de.brug lopen anders viel je er door. Opsommige plekken kon je het water onder je zien. Prachtig op geknapt . Enkele jaren geleden heeft Rembrandt hier ook zitten schilderen op een doordeweekse dag. Grapje. De geschiedenis vertelt het wel dat hij mogelijk hier gezeten heeft. Het is ern prachtig stukje natuur. Je kan er heerlijk ovet dat pad wandelen. Het geeft rust. Aub zo laten. Prachtige planten daar.

  3. Op de app van Sloepennetwerk is de Hillegomse beek een onderdeel van de ‘bollenstreekroute’. Vanaf de Leidsevaart (sloepen knooppunt 20) bleek de doorvaart gestremd. Weet iemand of dit permanent is?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in