Noordwijk –  In Noordwijk-Binnen wordt voorlopig geen betaald parkeren in combinatie met parkeervergunningen, de zogenoemde parkeerregulering, ingevoerd. Dat melden B&W in een brief aan de gemeenteraad. 

Na klachten over verkeers- en parkeeroverlast is afgelopen voorjaar een onderzoek gedaan onder de bewoners van het gebied. Volgens het college blijkt hieruit dat de meerderheid tegen parkeerregulering is. Bewoners van de drukste gebieden vragen hier wel vaker om. Dat is rond de kruising Binnenhof/Bronckhorststraat, de Voorstraat tussen de Douzastraat en de Offemweg, de Wilhelminastraat, en rond de Schans en het Garenhof Met deze bewoners wordt nu gezocht naar maatwerkoplossingen, aldus het college.

Ook wordt gesproken met de eigenaar van de garage “Hof van Noortwijck” om te kijken of de vrije plekken daar beter zouden kunnen worden benut.  

11 REACTIES

 1. Dus de mensen die er om vragen, geven aan dus ook overlast te hebben, maar daar luisteren ze niet naar. Ja, dit klinkt lekker logisch..

  Nee, niet echt dus. De mensen die overlast ervaren daar moet naar geluisterd worden. Niet de gene die geen zin hebben in betalen. Misschien gaan die mensen dan juist wat vaker de fiets pakken?

  • “Volgens het college blijkt hieruit dat de meerderheid tegen parkeerregulering is.” Gelukkig dat het college in deze heeft beseft dat we in een democratische wereld leven. En er wordt gezocht naar maatwerkoplossingen…….. Wat wilt u als lid van de Noordwijkse samenleving nog meer?

 2. Met meer parkeerplaatsen los je de drukte niet op in Noordwijk binnen en we missen hier de Raadhuis straat .maar het gemeentehuis heeft het parkeerprobleem voor hun medewerkers op gelost die mogen nu op de stoep in de Heiligegeest weg parkeren een half jaar geleden als je daar je auto neerzetten omdat er bij het gemeentehuis alle plekken vol zijn kreeg je een bekeuring .Mensen die op het gemeente huis moeten wezen van uit de Zilk en Nw Houd kunnen hun auto niet kwijt .Die uit Noordwijk weten het al die komen op de fiets .lekker geregeld.

 3. Onbegrijpelijk idd wat een rommelig gezicht paaltjes weg en nu weer geparkeerde auto’s ga zo door gemeente Noordwijk (en laat Noordwijkerhout erbuiten)

 4. We hebben een enquete mogen invullen, ik vermoed dat alle omwonenden gevraagd hebben om maatregelen. Winkelend publiek snijdt je af om een gratis parkeerplek te bemachtigen. Lijkt me dat de 3-uurs regeling aangepast moet worden, parkeren voor direct omwonenden gratis op betaalde plekken. En de gratis plekken op Bronckhorst, Lindenplein en Kloosterplein ook betaald maken.

 5. Kunnen jullie die bus niet dag en nacht laten rijden die de mensen ophaalt bij het ziveren kruis en ze dan in het dorp aflaten zetten . Die van buiten komen worden in de watten gelecht en de Noordwijker zoekt het maar uit .

 6. Weet je wat je kwijt bent om een nacht in die garage te staan 25 € ze denken bij die gemeente dat we allemaal miljoenen te verteren te hebben . Dirk is niet zo goekoop .

 7. Het gaat erom dat de gemeenteambtenaar zijn auto neer kan kwakken voor het gemeentehuis.
  Een totale mislukking die hele herinrichting destijds van de Heilige Geestweg. Een bonk ergernis. Je ziet als voetganger niet eens wat voetpad is en wat rijbaan. (zou ooit nog eens opgelost worden met wit geverfde steentjes, weet u nog ?) Misschien alles er maar weer uitslopen en een rotonde neerleggen ? Die achterlijke keien die er nu liggen kunnen we dan inmetselen op de Parallel Boulevard, zodat de race snelheid daar van 80 km per uur naar 50 gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in