Foto: Fluks/archief.

Noordwijk – Fluks is er zaterdag niet in geslaagd om voor de derde keer op rij de derby te winnen tegen het Rijnsburgse Madjoe. In de Blaashal in Rijnsburg verloren de Noordwijkers, geteisterd door veel afwezigen, met 20-12.

Ondanks dat Fluks een maand lang geen wedstrijd had gespeeld, trad het team van trainer Michael Fritzen aan met veel spelers uit het tweede elftal. Van de acht spelers op het veld speelden er maar vijf normaal gesproken in de hoofdmacht van Fluks. De jonge spelers lieten zich echter niet kennen in de openingsfase van de wedstrijd. Madjoe en Fluks stonden op evenveel punten in de competitie en dit beeld was ook terug te zien op het veld. Het spel ging gelijk op en het was stuivertje wisselen voor de voorsprong. De thuisploeg uit Rijnsburg ging uiteindelijk met een nipte voorsprong de rust in (10-9).

Na rust keerde Tijmen Westgeest, vaste kracht in de basis bij Fluks, niet meer terug in het veld door een enkelblessure. De Noordwijkers kregen het in het algemeen al lastig, want Madjoe kwam een stuk sterker uit de kleedkamer na de pauze. Fluks had erg veel moeite met het vinden van de korf, waar de Rijnsburgers aan de lopende band wisten te scoren. De thuisploeg won hierdoor uiteindelijk ruim, waardoor zij opschuiven naar de tweede plaats in de competitie. Fluks moet genoegen nemen met plek vier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in