TOP-speler Thomas Tiggelman moet zich helemaal strekken om bij de bal te kunnen (foto: Orange Pictures/Rene van Dam).

Sassenheim – TOP/IAA Fresh heeft een belangrijke wedstrijd gewonnen van DSC. De ploegen stonden dicht bij elkaar op de ranglijst, wat ook in het spelbeeld terug te zien was. Ondanks dat DSC in de tweede helft op een voorsprong van vier punten stond, was het TOP die de punten in eigen huis hield: 20-18.

Zonder Fenna Jagtman in de basis startte TOP aan de wedstrijd tegen DSC. De Sassenheimers bleken echter weinig last te hebben van de afwezigheid van de routinier, want in de eerste helft lag de controle bij de thuisploeg. Een marge van één of twee punten werd constant in stand gehouden, terwijl beide teams weinig de korf vonden. Richting het rustsignaal kwam DSC beter in de wedstrijd te zitten en kwam het op gelijke hoogte (9-9). De ploeg uit Eindhoven kwam zelfs even op voorsprong, maar uiteindelijk gingen beide teams rusten met een 11-11 tussenstand.

Na rust trok DSC de sterke lijn door en werd de voorsprong definitief op het bord gezet. TOP kon even geen weerstand bieden en binnen de kortste keren stond het 12-16. De Sassenheimers leken bij deze stand weer bij zinnen te komen en startten aan een comeback. In deze poging om terug te komen kregen ze wel te maken met een onaangename verrassing: Nick Pikaar kon niet meer door en moest worden vervangen door Thijs van der Zaag. Het leek TOP weinig uit te maken: vijf minuten later kwam de thuisploeg langszij. TOP stoomde door, pakte de voorsprong van twee punten (19-17) en gaf deze niet meer uit handen. Door de overwinning klimmen de Sassenheimers over DSC heen op de ranglijst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in