Martien Meiland gaat zelf in pension slapen (foto: archief)

Noordwijk – De van TV bekende familie Meiland heeft geen vergunning voor het pension Code Rosé aan de Oude Zeeweg. Via het tv-programma RTL Boulevard werd dat duidelijk. Reden voor de gemeente Noordwijk om direct, zelfs op Hemelvaartsdag, met een persverklaring te komen. Volgens de gemeente is er geen omgevingsvergunning aangevraagd en is dat bij de eigenaar van het pension ook bekend. Het logiebedrijf zou deze week open gaan, maar zonder vergunning mag dat formeel niet. De gemeente gunt echter de familie Meiland een termijn om de overtreding ongedaan te maken. Volgens de familie Meiland moet het pension ook bewoond worden en dat gaan ze nu tijdelijk oplossen door Martien Meiland er te laten wonen, aldus de familie bij RTL Boulevard.

21 REACTIES

  • Gemeente Noordwijk blijft hun burgers pesten! Ga eens gewoon aan het werk zoals anderen mensen dat ook doen. Of gaan ze dit ook weer uitbesteden aan hun juristen.

  • Ook voor de familie Meiland gelden de regels die voor iedereen gelden. De gemeente is zo coulant om het te gedogen.

 1. Of je nu Meilandjes heet of Jan ieder een hoort zich aan de regels te houden jullie geven die lui veel teveel aandacht . Verbouwen er heeft gewoon een aannemer in gezeten . Want hij heeft twee linker handen .

 2. Gelijke monniken, gelijke kappen. Waarom zou deze familie zich niet aan de regels moeten houden.Ze mogen in hun handen knijpen dat de gemeente familie Knots nog een termijn gunt om de overtreding ongedaan te maken.

 3. Gemeente kan zich beter gaan bezighouden met de steeds maar breder wordende terrassen op de boulevard en het gebruik van het trottoir als fietspad in plaats van ondernemers pesten

 4. Misschien een idee voor de toekomst dat de gemeente nieuwe ondernemers op t dorp standaard een checklists toestuurt met tips, regels e.d Kleine moeite en t voorkomt een hoop achteraf gezeur. Het tv programma van de familie vind ik persoonlijk niet om aan te gluren maar daarentegen zetten ze noortuk wel weer op de kaart en dat lijkt me toch ook goed voor t toerisme van dit prachtige dorp.

  • Mee eens Astrid. Een extra attractie is goed voor met name het toerisme. Als Meilandjes zou ik een contract afsluiten met de vvv. En een wijnen-wijnen wijntje is voor toeristen misschien ook aantrekkelijk.

 5. Een hoop dom sbs6 publiek hier. Ze wisten dit al maanden geleden. Een pension is letterlijk logies aan huis. Deze hele “soap” is in scene gezet om dat suffe programma een beetje interessant te houden. En het werkt geweldig.

 6. Gemeente Noordwijk heeft een jaar of tien geleden een hele dure keuze gemaakt.
  De tak toetsing: Bouwen, Wonen, Slopen, Handhaving heeft men (voor gigantisch veel geld) uitbesteed aan de ODWH Leiden. Dus de plaatselijke bekendheid van de toetsingsambtenaren viel weg.
  De familie Meiland had bij hun aankoopmakelaar dit soort bestemmingsplangegevens kunnen opvragen. Voor € 9,95 kan men bij Kadasterdata ook alle relevante gegevens over het bestemmingsplan ontvangen.
  Dus allebei een “beetje dom”.

 7. Ach…over een poosje is het nieuwtje er weer af en wordt pension Code Rosé Code Rood en is het gesloten, en wordt er weer begonnen aan een nieuw “project”. 12 ambachten, 13 ongelukken, zo is de familie te typeren.

 8. Het programma is al maanden te zien op TV, Slapen ze daar dan bij de gemeente? Is er daar bij de gemeente dan bij niemand een belletje gaan rinkelen en ze daar eerder een brief aan de fam. meiland kunnen sturen dat ze voor hun plannen van het hotel geen vergunning hadden ???? Nee hoor, Ze wachten dat ze helemaal klaar zijn met de verbouwing en dan bellen ze pas!!!! Ze mogen bij de gemeente blij zijn dat ze die aftandse lelijke B+B heel mooi opgeknapt hebben.

 9. Prachtige soap dit! ik hoop dat het nog even doorgaat… ‘code Rosé’ is echt alles waar badplaats Noordwijk voor staat mensen.

 10. De gemeente en meiland zijn samen een spelletje aan het spelen dat word naar buiten gebracht of het echt is dan wordt er over gepraat en dat is nou net hun bedoeling vrouw meiland zit in de gemeenteraad die weet toch hoe het zit met die vergunning en niet net doen of ze het niet wisten Stakkers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in