Lisse – De gemeente Lisse gaat samen met inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden in gesprek om een gebiedsvisie voor de Rooversbroekpolder op te stellen. ‘Het doel van de gesprekken is om een aantrekkelijke dorpsrand te creëren met ruimte voor recreatie, water, natuur en eventueel bedrijvigheid in een groene omgeving’.

Van maart tot en met juli 2023 gaat de gemeente via ‘gebiedstafels’ in gesprek met de eigenaren en gebruikers van de Rooversbroekpolder en omwonenden. Onderwerpen zijn ‘welke kwaliteiten, verbeterpunten, ontwikkelingen en kansen zij zien in het gebied, een en ander natuurlijk wel binnen bepaalde kaders’. De informatie uit de gesprekken wordt samen verwerkt tot drie varianten over de toekomstige inrichting en gebruik van de Rooversbroekpolder. Ook wordt gesproken over de provinciale weg die door het gebied gaat lopen.

Na de gesprekken wordt een voorkeursvariant bepaald, die hierna wordt aangeboden aan de gemeenteraad. Daarna gaat de gemeente aan de slag met het uitwerken van een volledige gebiedsvisie.

Luister hieronder naar het interview met wethouder Jolanda Langeveld van Lisse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in