
Noordwijk – Uit het derde klantbelevingsonderzoek over dienstverlening, heeft de gemeente Noordwijk een 6,6 behaald. Het onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd om het omgaan met klanten vanuit de gemeente te verbeteren. Het cijfer is een kleine verbetering tegenover het resultaat van het vorige onderzoek (6,4).
Uit het onderzoek blijkt dat klanten vinden dat de gemeente Noordwijk beter is geworden in duidelijke communicatie en ze op de hoogte houden. Ze zijn ook redelijk tevreden over hoe lang het duurt voordat ze antwoord krijgen op hun vragen. Maar een kritiekpunt uit het onderzoek is dat de gemeente flexibeler moet zijn en meer moet meedenken met de inwoners. Ook zou de gemeente beter moeten luisteren naar wat de inwoners te zeggen hebben en hun beloften nakomen. Enkele dingen waar de gemeente het volgens klanten beter in kan worden, zijn: het toegankelijk maken van documenten, het mogelijk maken om (online) raadsvergaderingen bij te wonen en het proces voor het aanvragen van een omgevingsvergunning verbeteren.
Met de resultaten van het onderzoek gaat de gemeente Noordwijk aan de slag met het verbeteren van de dienstverlening op vier kernpunten: het organiseren van servicegerichte klantcontacten, het communiceren op een begrijpelijke manier, doorlopende verbetering op basis van klantreacties en het bieden van eenvoudige digitale dienstverlening via één loket. Daarnaast wil de gemeente ook beloften nakomen met betrekking tot het terugbellen en de
afhandeling van meldingen en (aan)vragen. Tot slot wordt de digitale dienstverlening verbeterd zodat inwoners op elk moment van de dag zelf zaken kunnen regelen en aanvragen.
Inwoners van Noordwijk die het afgelopen jaar contact hadden met de gemeente werden verzocht om vragen te beantwoorden voor het onderzoek. In totaal hebben 353 mensen de algemene vragenlijst ingevuld. Dit jaar is het algemene onderzoek uitgebreid met specifieke onderzoeken naar het contact met de gemeente. Mensen die tijdens de onderzoeksperiode contact hadden met de gemeente, kregen kort na dat contact een korte vragenlijst toegestuurd. Hierin konden ze hun mening geven over hoe het contact verliep, of het nu via telefoon, aan de balie, per e-mail, via Fixi (melding openbare ruimte) of de website was. In totaal hebben 332 mensen deze specifieke vragenlijst ingevuld.
Het kan altijd beter .
Wanneer je wat ouder ben en niet digitaal is het een ramp hoe je op het gemeentehuis geholpen word en als je niet goed begrijpt wat ze zeggen en je zegt het dan krijg je nog een groten bek ook zelf mee gemaakt dus ga daar maar eerst mee aan de slag totaal geen respect voor de klant
Er wordt echt niet geluisterd naar de bewoners van Noordwijk als je wat vraagt of mailt krijg je een standaard bericht en je hoort er nooit meer wat van.
Ter verduidelijken op mijn verstuurde reactie ik ben boven de tachtig en heel slechthorend dan is het toch schandalig dat ze zo met je omgaan Ze hoeven niet zielig te doen maar wel fatsoenlijk
Apart…. Wij hebben 6 x contact gehad met de gemeente, waaronder 4 x GEEN enkele reactie terug gekregen ….
Dus 6 x gemaild en 4 x geen enkele reactie terug…
Maar ons is NIETS gevraagd mbt een onderzoek….
Reageren zijn ze heel slecht in. Afschuiven des te beter!
Is dat een graadmeter, een kleine 700 inwoners van de 40.000 inwoners die vragenlijsten invulden?
Wanneer er maar 353 mensen de vragenlijst ingevuld hebben op 40000 inwoners dat is nog geen 1 procent hoe komen ze dan aan een cijfer van 6,6 laat ze dat nu eens uitleggen ???