(archieffoto)

Noordwijk – De gemeente Noordwijk is op zoek naar nieuwe opvangruimte voor de Oekraïense vluchtelingen die nu nog in het Zilveren Kruis gebouw gehuisvest zijn. Het contract met gebouweigenaar Achmea loopt af aan het einde van het jaar. Burgemeester Wendy Verkleij was onlangs bij een barbecue van de Oekraïeners en daar gaf ze aan dat huisvesting door de gemeente Noordwijk nog onzeker is en dat de bewoners zelf ook rond kunnen kijken voor woonruimte. De gemeente Noordwijk laat weten druk bezig te zijn om vervangende woonruimte voor de opvang te organiseren. Momenteel worden plannen gemaakt en getoetst op bestemmingsplan en omgevingsvergunning, aldus de gemeente.

25 REACTIES

 1. Met de dwangwet worden mensen gestimuleerd om een kamer aan een vluchteling te verhuren, met het uitknijpen van alle mensen gaan ze dit vanzelf doen. En maar proppen en volstouwen dorpen en steden, zoveel mogelijk sofinummers in de BRP databank voor meer geld.

 2. Oekraïne is een groot land. Aan de oostkant is er oorlog. Waarom kunnen er aan de westkant van Oekraïne geen plekken gevonden worden.
  Waarom moet Nederland alles opvangen.

  • Omdat er over het hele land raket- en drone aanvallen plaatsvinden. Zou jij, als je kinderen hebt, daar blijven wonen?

   En alsof Nederland echt alle vluchtelingen zou opvangen, niet overdrijven. Van alle eerste aanvragen in Europa neemt Nederland maar liefst 4% in rekening.

   Grootste problemen in Nederland zijn niet de vluchtelingen, maar de te lange procedures en het gebrek aan algemene woonruimte. Dat laatste is naar mijn mening voornamelijk het gevolg van te weinig bouwen (sinds de Tweede Wereldoorlog!) die de prijzen opdrijven (vraag en aanbod) en het speculeren door mensen en bedrijven.

   • Europa dat zijn 51 landen,100% delen door 51 dan kom je op nog geen 2% per land en daarbij komt slechts 48% in Europa in aanmerking voor een verblijf vergunning.

    • Maar het feit, en groot probleem, is dat uitgeproceerde asielzoekers die geen verblijfsvergunning krijgen niet worden uitgezet en onderduiken in Nederland!

   • Pim , ik ben niet zo heel slim maar als je niet iedereen binnen laat is het huizen tekort toch aardig opgelost.Wat mij betreft meer hulp daar bieden zoals Jan zegt,het land is 44 zo groot als Nederland ?
    Als in groningen een bom valt hebben wij dat toch ook niet door.

  • Ja dan kunnen ze gelijk in de rij bij de voedselbank aanschuiven , en de andere clubjes en verenigingen tbv Noortukkers heffen we maar gewoon op , want daar is geen ruimte meer voor heh Jaap….

 3. Er zijn Nederlandse mensen die hard werken en die slapen in de auto waarom helpt jullie eigen mensen niet en ukrainers wel dat is reclame duidelijk!!!

 4. Als die brouwerij net zolang uitgesteld gaat worden als alle bouw locatie in Noordwijk dan kunnen ze er nog wel een jaar of tien zitten . Kijk maar naar dat hyacint land aan de over kant . Dat is ook een bouw locatie. Maar dat laten ze zo duur worden dat er alleen maar villa’s geboud worden . Wat een politieke bende in dat Noordwijk .

 5. Triest al die verhalen over Okraine en al die vluchtelingen die op dit nog steeds, Hoe lang nog?, van MELK EN HONING af komen. Stoppen met die poppenkast direct. Problemen ter plaatse oplossen. Bouw voor jonge en oudere mensen voor ECHTE NOORDWIJKERS! Plek zat” halve Duinweg word geen bol meer gepoot! Zorgwoningen voor ons oudjes en voor ECHTE Noordwijkse jongeren bouwen. Met zorg voor ons oudjes samen met de ECHTE jonkies die nu weg gepest worden! Ik hoor hier niets over in de politiek en , dat stelt mij teleur van onze oudere bonden!! Die zijn alleen maar bezig met leuke dingen organiseren. Ook belangrijk maar over huisvesting hoor je niemand! Weet je wat het oplevert voor de maatschappij, er komen meer woningen vrij voor jonge gezinnen voor onze veel te grote huizen waar wij als oudjes in wonen. Met veel plezier uiteraard . maar het is een scheefgroei van jewelste natuurlijk, Ben vooral benieuwd naar reactie van oudere bonden en POLITEK.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in