Foto vlnr: Maarten Dijkshoorn (wethouder gemeente Hillegom), Marja Ruigrok (bestuurder Vervoerregio Amsterdam en wethouder gemeente Haarlemmermeer), Frederik Zevenbergen (gedeputeerde provincie Zuid-Holland), Marlies Volten (wethouder gemeente Teylingen), Gerard Mostert (bestuurder Holland-Rijnland), Jeroen Olthof (gedeputeerde provincie Noord-Holland), Jolanda Langeveld (wethouder gemeente Lisse), Roberto ter Hark (wethouder gemeente Noordwijk) Foto Sven van der Vlugt.

Bollenstreek – Negen organisaties gaan de samenwerking aan gericht op het verbeteren van de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid in de (noordelijke) Duin- en Bollenstreek en Haarlemmermeer. Vrijdag was de start van deze gezamenlijke mobiliteitsaanpak getiteld ’Op weg tussen duin, bollen en polder’. Concreet gaat het om het verbeteren van fietspaden en openbaar vervoer. Ook vinden er studies plaats naar nieuwe wegen ten zuiden van Lisse en Lisserbroek en ten zuiden van Hillegom.

Voor het verbeteren van fietspaden heeft de provincie Zuid-Holland al 10 miljoen gereserveerd. Dit mede gezien de toenemende populariteit van elektrische fietsen. Bestaande fietspaden worden verbreed, vlakker gemaakt en er worden maatregelen genomen om wegen veiliger over te kunnen steken. Ook werkgevers worden gestimuleerd om hun medewerkers op de fiets naar het werk te laten komen. Voor het openbaar vervoer is al eerder gestart met een Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding (HOV) tussen Noordwijk, via Sassenheim, Lisse en Lisserbroek naar Schiphol. Deze verbinding kruist in Lisse en Lisserbroek de ringvaart met een nieuwe brug en is alleen toegankelijk voor fietsers en bussen.

De bouw van duizenden woningen en de toename van het aantal arbeidsplaatsen vraagt ook om betere wegen aan de randen van de dorpen, vindt het samenwerkingsverband. Er vindt een studie plaats naar een verbinding tussen de N208 en de A44, ten zuiden van Lisse en Lisserbroek. Onderdeel hiervan is een nieuwe oeververbinding, die de bestaande brug in de kern moet ontlasten. Daarnaast wordt een verbinding onderzocht tussen het kruispunt van de N207 en N208 naar de N206. In de plannen krijgt deze nieuwe weg ook een directe aansluiting met station Hillegom.

7 REACTIES

 1. Vanaf centrum Noordwijk naar Hillegom (laten we zeggen naar de Jumbo):
  Auto: 20 minuten
  Fiets: 45 minuten
  OV: >70 minuten

  Dus ja, die verbinding verbeteren zou geweldig zijn. Ben positief over die weg van Noordwijk naar Voorhout, misschien dat dit ook wel gaat lukken.

 2. ” De bouw van duizenden huizen?” Sprookjes van moeder de Gans? Waanideeën? Grootheidswaanzin? Theater van de Lach?

 3. Fiets verbinding vanaf kruispunt bij Mc Donalds hillegom welke mee loopt met n207 de Haarlemmermeer in zou verbinding met dorpen in de polder verbeteren. Stuk veiliger en sneller dan door Lisse of Hillegom.

 4. Heel fijn nieuws verbetering fietspaden.heb ik al een keer over geklaagd.hoop dat ik dan weer hoop km met de scoot kan maken.we wachten het af .

 5. Werk nemers van de gemeente op de fiets mogen ze in Noordwijk wel eens beginnen als je zo rond dat gemeentehuis kijkt is het een grote gaos aan autos van die ambtenaren en dat staat daar in bochten en op de stoep wat een bende . En dat moet het voorbeeld geven . Lekker op de fiets dan ben je wakker als je op je werk komt.

 6. Verbeter eerst maar eens de doorstroming van de venneperweg door Beinsdorp naar Hillegom.

  Wat een ellende en drama weer de afgelopen 10 dagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in