Taart bij de start van de ambtenarenorganisatie voor Hillegom, Lisse en Teylingen.

Hillegom/Lisse/Teylingen – HLTsamen, de werkorganisatie van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen kijkt terug op zeven jaar samenwerking. Volgens de werkorganisatie zelf is er veel bereikt en nog steeds sprake van ontwikkeling. Toch kan er volgens burgemeester Lies Spruit een aantal dingen verbeterd worden.

De samenwerking van de drie gemeenten is ontstaan vanuit de gedachte beter om te kunnen gaan met steeds complexere taken als jeugdzorg, beschermd wonen, de energietransitie en de Omgevingswet. Uit de evaluatie blijkt dat de samenwerking nodig is om dergelijke grote opgaven aan te kunnen en goed te kunnen uitvoeren.

Onder burgers is een peiling gedaan en daar komt volgens HLTsamen uit dat alle drie de gemeenten afzonderlijk van elkaar bovengemiddeld scoren ten opzichte van landelijke uitkomsten. Het persoonlijke contact met de gemeente wordt als positief ervaren. Maar daar waar het complexere, meervoudige vragen betreft ervaren bewoners en bedrijven de gemeenten soms als een ‘black box’.

De gemeenten spelen hier op in door trajecten op te starten voor verbetering van kwaliteit en om beter in te kunnen spelen op vragen uit de samenleving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in