Eerder beeld van het plan dat niet doorgaat.

Hillegom – Voor een bedrag van bijna 6 miljoen euro koopt de gemeente Hillegom panden en grond aan de Hoofdstraat. Op deze plek zou project Dunantstaete gestalte krijgen, maar dat lukte om meerdere redenen niet. Om de ontwikkeling in het centrum op gang te krijgen doet de gemeente nu de aankoop.

In aanloop naar de raadsvergadering van donderdagavond en tijdens de vergadering zelf uitten ondernemers hun ongerustheid over de toekomst van het Henri Dunantplein. Zij vrezen grote problemen als parkeerplekken worden omgebouwd tot verblijfsplein. Die beelden waren eerder tijdens een presentatie te zien.

Volgens wethouder Hoekstra is nog niet besloten wat er daar gaat gebeuren. De gemeente houdt de regie door zelf gebouwen aan te kopen. Er is een visie over het Henri Dunantplein en omgeving in de maak. Die visie wordt eerst met alle betrokkenen besproken. Na de zomer wordt deze visie ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd. Na vaststelling komt er een uitvoeringsplan dat ook weer besproken gaat worden.

Alleen Hart voor Hillegom ging niet akkoord met de aankoop. Zij willen dat de wethouder nog een ultieme poging doet om er met marktpartijen uit te komen.

2 REACTIES

  1. De ondernemers hebben jaaaaarrreenlaaang de kans gehad er zelf wat van te maken. Dat is ze niet gelukt. Prima dat de gemeente nu het heft in handen neemt, en moeten de ondernemers terecht een toontje lager zingen.

  2. Ondernemers gaan voor geld, iets anders boeit ze niet. Nu is Hillegom aan zet en gaat gemeenschapsgeld in de vernieuwing.
    Kunnen de ondernemers toekijken en achteraf zeggen “zie je wel”.
    Risicoloos winst maken heet dat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in