Eerder beeld van het plan dat niet doorgaat.

Hillegom – Een meerderheid van de gemeenteraad van Hillegom is het eens met de aankoop van gebouwen en grond in het centrum om zo zelf de regie te houden bij de ontwikkelingen. Het bedrag dat hiervoor nodig is, in totaal 5,9 miljoen, is wel flink slikken in dit project, maar noodzakelijk, vindt een meerderheid.

De gemeente wil de aankoop doen omdat ze er met de huidige eigenaren niet uit komt. Bovendien is het opknappen van het centrum een project dat al jaren strandt en op deze manier moet het vlot getrokken worden.

De kritiek dat de gemeente zelf projectontwikkelaar aan het spelen is, werd geuit door Hart Voor Hillegom en de VVD. Schenk van Hart voor Hillegom werd er echter door Bloeiend Hillegom op gewezen dat zij zelf in hun verkiezingsprogramma deze manier van werken als voorkeur hebben aangegeven. De kritiek van de VVD leverde van wethouder Hoekstra uitleg op over het project: eerst als gemeenteraad beslissen wat je precies wilt in het centrum, dat overleggen met betrokkenen waaronder ondernemers, na de zomer een visie vaststellen, dan verdere uitwerking en vervolgens de uitvoering aan marktpartijen overlaten. Dat zal waarschijnlijk in diverse deelplannen uitgevoerd gaan worden.

Wat de aankoop van gronden en gebouwen dan onder aan de streep gaat kosten of opleveren is dus nog niet duidelijk. De aankoop wil niet zeggen dat de gemeente zelf de huidige plannen wil doorzetten. Daarin zat onder meer een plek voor de bibliotheek, een voorziening voor ouderen en een doorgang van de Hoofdstraat naar het Henri Dunantplein. Of dat ook terug komt in de vernieuwde visie is dus nog een open vraag. De enige, echte beslissing die de gemeenteraad nu moet nemen over het centrum is de aankoop van gebouwen en grond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in