Foto: Maaike van de Reep.

Voorhout – Foreholte dames 1 heeft zaterdagavond in sporthal De Tulp gewonnen van ZAP. De Voorhoutse handbalsters waren er door een lange geschiedenis met tegenstander ZAP op gebrand om te winnen en wisten hierdoor in de tweede helft de overwinning naar zich toe te trekken: 32-27.

Foreholte kwam in een drukke eigen sporthal in Voorhout al snel op voorsprong. Een ruime marge wist het team van trainer Patrick Jordaan echter niet op te bouwen, mede omdat er veel kansen werden gemist. Verdedigend stond Foreholte goed, maar er werd ook teveel slordig balverlies geleden. Richting het einde van de eerste helft wist ZAP daar gebruik van te maken, waardoor de bezoekers uit Breezand met een kleine voorsprong de rust in gingen.

Geen reden voor paniek bij Foreholte, want het verschil tussen beide teams lag vooral in de afronding. Na rust wisten de Voorhouters steeds vaker het net te vinden, waardoor de achterstand al snel werd weggewerkt (18-18). Vervolgens was het lang stuivertje wisselen voor de voorsprong, waarbij beide ploegen het verschil nog niet konden maken. Het bleek uiteindelijk de thuisploeg te zijn die de wedstrijd ging winnen: tien minuten voor tijd kon Foreholte een gaatje slaan van drie punten, wat teveel bleek voor ZAP om nog goed te maken. Foreholte speelde gestructureerder dan een week eerder, waardoor de Voorhouters zich constant in de wedstrijd wisten te houden. Uiteindelijk won het team van Patrick Jordaan met vijf punten verschil: 32-27.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in