Hillegom – Aan de Mauritslaan in Hillegom heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie plaatsgevonden. Daarbij raakte een persoon lichtgewond en raakten meerdere woningen beschadigd. Het onderzoek naar de toedracht is volgens de politie in volle gang.

De explosie is rond 04.45 uur gemeld, na een harde knal die in de buurt gehoord werd. Eén persoon raakte lichtgewond en tien woningen raakten bij de explosie beschadigd. De omgeving werd ruim afgezet en vier woningen zijn ontruimd. Meerdere hulpdiensten zoals de politie en de brandweer rukten uit na de melding en onder meer het Team Explosieven Veiligheid kwam ter plaatse.

De toedracht van de explosie wordt onderzocht en de politie komt graag in contact met getuigen.

Erik Kooiman van omroep West sprak een buurvrouw:

De woordvoerder van de brandweer laat weten dat de vier woningen die werden ontruimd, horen bij een appartementenblok van twaalf woningen. De onderste vier werden ontruimd. De bewoners werden eerst door buren en later door een café dat werd geopend opgevangen. Vooral de vier ontruimde woningen liepen schade op. Ook woningen uit een tegenoverliggend blok en auto’s raakten beschadigd. Dat meldt Omroep West.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in